Mersin'in Anamur ilçesinde 1 Haziran gecesi jandarma ekipleri şüphelendikleri bir aracı kontrol etmek için durdurmak istedi.

Bu sırada araçtan atlayan bir kişi kaçarak izini kaybettirdi.

Şüphelinin terk ettiği araçta yapılan incelemede kan lekeleri, doku parçaları, ateşli silah izi tespit edilmiş ve ateşli silah ile cinayet işlendiği değerlendirildi.

Bunun üzerine Anamur İlçe Jandarma Komutanlığı ve Mersin İl Jandarma Komutanlığı tarafından özel bir çalışma grubu oluşturularak yapılan araştırmalar derinleştirildi. 
Yapılan araştırma sonucunda Ö.D’nin Mersin’den araç kiralayarak Mehmet Ünlü’nün U.B. ile birlikte Antalya’nın Alanya ilçesine gittikleri, 01.06.2020 günü tekrar Ö.D. ve U.B.'nin Anamur’a geldikleri tespit edildi. Aynı araçta bulunan Mehmet Ünlü’nün öldürüldüğü değerlendirildi.

Yapılan operasyon sonucunda cinayeti işlediği belirlenen Ö.D. Diyarbakır’da, U.B ise Anamur’da yakalandı. 

Şüphelilerin yapılan sorgulamalarında kayıp olarak aranan Mehmet Ünlü’nün Ö.D., ile aralarında alacak verecek meselesi olduğu ve bu nedenle Alanya İlçesinde Ö.D ve U.B tarafından aracın arka koltuğunda av tüfeği ile öldürülerek cansız bedeninin kırsal alana uçurumdan aşağıya atıldığı ortaya çıktı.

Cinayet ile ilgili özel ekibin yaptığı çalışmalar sonucunda öldürülen Mehmet Ünlü’nün cesedi ise cep telefonundan GPS takibi sonucu Alanya Kuş Yuvası mevkiinde kayalıklarda bulundu.

Alacak-verecek meselesi yüzünden işlendiği belirlenen korkunç cinayeti gerçekleştiren Ö.D ile U.B’nin de aralarında bulunduğu M.Ç, O.K., N.B., B.B. ve E.D olmak üzere toplam 7 şüpheli gözaltına alındı. 

Editör: Haber Merkezi