30 büyükşehirle birlikte giriş çıkışların yasaklandığı Zonguldak'ta yeni kararlar alındı.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, İl Pandemi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Bektaş şunları söyledi:

- Pandemi kurullarımızı toplayarak görüşme yapıyoruz. İki konuda genel çerçevenin biraz daha daraltılmasını arkadaşlarımız uygun gördüler. 

- Bütün gayretlerimize rağmen Zonguldak’ta fena değiliz ama bazı ilçelerimizde ana bulvarlarda tenhalaşmayı istediğimiz düzeyde yakalayamadık.

- Bunu yakalayamadığımız sürece bunun önüne geçebileceğimizi düşünmüyoruz. Bizim bilim kurulumuzun da tek istediği şey izolasyon. Bunu yapmadığımızda bu işi başaramayacağımızı söylüyorlar.

- Bunun önüne geçmek için pandemi kurulu bu geceden başlayarak 14 gün süreyle ilçeler arası geçişlerde ilimiz giriş çıkışlarındaki şartlar dahilinde geçişleri sınırlama kararı aldık.

- Yani Düzce’den, Bartın’a girerken ya da çıkarken hangi şartlar aranıyorsa, Ereğli’den Zonguldak’a gelirken, Devrek’ten Zonguldak’a gelirken aynı şartlar aranacak.

- Özellikle madenler nedeniyle akciğer rahatsızlıkları nedeniyle hassasiyetimiz biraz yüksek.

- Her ne kadar bu virüs çok ölümcül bir öldürücü bir virüs değilse de böyle faktörler olunca sıkıntı oluşturuyor. Hocalarımız ilçeler arası geçişleri mümkün olduğu kadar azaltın diyorlar.

- Artık bugünden itibaren Zonguldak’ta pazarlar açılmayacak. Bunun yerine belediyeler, pazarcı esnafının bir kısmını yetkilendirerek mahallelerde seyyar pazarcılık yapmasına destek olacak. Pazarcı esnafı halkın ayağına gidecek. Bu şekilde daha az bulaşma ihtimaline kavuşmak istiyoruz. 

Editör: Haber Merkezi