Koronavirüs tehdidi sürerken, tedbirlere her geçen gün yenileri ekleniyor.

Elazığ Valiliği de İl Hıfzıssıhha Meclisi'nin kararlarıyla Ramazan ayında bazı kısıtlamalar açıkladı.

Valiliğin açıklaması şöyle:

- İlimizde 24.04.2020 tarihi saat 00.00'dan itibaren, temel gıda, temel sağlık malzemeleri satan yerler, akaryakıt istasyonları, konaklama alanları ve eczaneler dışında kalan ticari satış yapan işletme ve alanlarının her gün saat 20.00 itibariyle kapanmasına, saat 20.00-06.00 saatleri arasında park, meydan, yürüyüş, gezinti alanları gibi kamuya açık alanlarda dolaşmanın veya bulunmanın yasaklanmasına karar verildi.

- Ramazan ayı boyunca fırın gibi yerlerden pide, ekmek gibi ürünlerin vatandaşa açıktan satışlarının saat 18.00-20.00 arası yasaklanmasına, bu saatler arası ilgili işletmeler tarafından evlere servis yapılmasına müsaade edilmesi kararlaştırıldı.

- Diğer saatlerde fırın gibi üretim yapan yerlerin önünde vatandaşın sosyal mesafeye uymasını sağlayacak fiziki tedbirler alınacak.

- ikinci bir karara kadar hafta sonları ve resmi tatil günlerinde ilçelerden il merkezine ve il merkezinden ilçelere toplu taşıma dahil, zaruri haller ve zorunlu kamu hizmetleri hariç araç gidiş gelişlerin yasaklandı.

- Karara uymayanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi uyarınca her ihlal için 3 bin 150 TL idari para cezası uygulanacak