İran'da meydana gelen 5,9 büyüklüğünde depremden Van'da ölenlerin sayısı 9'a yükseldi.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 37 de yaralı olduğunu açıkladı

AFAD verilerine göre İran'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Van'dan da hissedildi, Başkale'de kerpiç evler yıkıldı.
İran'ın Hoy şehri yakınlarında 08.53'te 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem yerin 5,22 kilometre altında yaşandı. Sarsıntı Van'da da hissedildi. 

AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi

Van Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre deprem sonrası Başkale ilçesi Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler mahallesinde hasar meydana geldi. Bölgeye AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi.

Valiliğin açıklamasında, "Saat 08.53'te meydana gelen merkez üssü İran olan 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası Başkale ilçesinde Kaşkol, Gelenler, Güvendik, Özpınar ve Böğrüpek köyünde göçük ve enkaz altında kalan yaralılar olduğu ihbarları alınmıştır. Olay yerine ilk ambulansımız saat 09.31'de ulaşmıştır" denildi.

18 kişi yaralandı

İçişleri Bakanı Soylu, İran'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Van'da 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal da yaptığı açıklamada, 8 kişinin hayatını kaybettiğini belirtirken 18 kişinin de yaralandığını bildirmişti. Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Van'da hayatını kaybedenlerin sayısının 9'a çıktığını, 37 de yaralı olduğunu açıkladı.

Editör: Haber Merkezi