06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi YAŞAM Van'da hissedilen depremde ölü sayısı 9'a, yaralı sayısı da 37'ye yükseldi

Van'da hissedilen depremde ölü sayısı 9'a, yaralı sayısı da 37'ye yükseldi

İran'da meydana gelen 5, 9 büyüklüğünde depremden Van'da ölenlerin sayısı 9'a yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 37 de yaralı olduğunu açıkladı

İran'da meydana gelen 5, 9 büyüklüğünde depremden Van'da ölenlerin sayısı 9'a yükseldi.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 37 de yaralı olduğunu açıkladı

AFAD verilerine göre İran'da 5, 9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Van'dan da hissedildi, Başkale'de kerpiç evler yıkıldı.
İran'ın Hoy şehri yakınlarında 08.53'te 5, 9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem yerin 5, 22 kilometre altında yaşandı. Sarsıntı Van'da da hissedildi. 

AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi

Van Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre deprem sonrası Başkale ilçesi Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler mahallesinde hasar meydana geldi. Bölgeye AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi.

Valiliğin açıklamasında, "Saat 08.53'te meydana gelen merkez üssü İran olan 5, 9 büyüklüğündeki deprem sonrası Başkale ilçesinde Kaşkol, Gelenler, Güvendik, Özpınar ve Böğrüpek köyünde göçük ve enkaz altında kalan yaralılar olduğu ihbarları alınmıştır. Olay yerine ilk ambulansımız saat 09.31'de ulaşmıştır" denildi.

18 kişi yaralandı

İçişleri Bakanı Soylu, İran'da meydana gelen 5, 9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Van'da 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal da yaptığı açıklamada,  8 kişinin hayatını kaybettiğini belirtirken 18 kişinin de yaralandığını bildirmişti. Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Van'da hayatını kaybedenlerin sayısının 9'a çıktığını, 37 de yaralı olduğunu açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *