Farklı dekorasyon önerileri hayatımızın büyük çoğunluğunu geçirdiğimiz yaşam alanlarının düzenlenmesinde oldukça önemlidir. Dekorasyon inşa edilen binaların dış ve iç alanlarının süslenmesine dayanan bir sanattır. Geçmişten bugüne insanların ruhsal bir ihtiyaç olarak yansıttığı dekorasyon öğeleri sandığımızdan daha fazla önem taşır.

Öncelikle yaşadığımız alanda vakit geçirmekten huzur duymamız ve aidiyet hissetmemiz açısından dekorasyonun yeri büyüktür. Şimdi farklı dekorasyon önerilerine göz atalım ve karakterimizi, enerjimizi yansıtan mekanları doğru kurmak için dekorasyonun gücünden yararlanalım.

Her bir ayrıntısı ile psikolojimiz üzerinde etkisi bulunan hem pratik hem de kullanışlı olacaktır. Farklı tasarım alternatiflerini kullanarak özgün fikirlerle dekorasyon gerçekleştirilebilir. Günümüzde evlerin giderek daralmasının sonucu olarak küçük alanlarda işlevsel ürünlerin ön plana çıktığı görülebilir. Bunun için son zamanlarda modüler ve farklı işlevsel özelliklere sahip mobilyalar sıklıkla tercih edilir.

Özgün Dekorasyon Fikirleri

Özgün dekorasyon fikirleri ile ilgili bilgi almadan önce yaşam tarzınızın hangi özelliği yansıttığını değerlendirebilirsiniz. Örneğin minimalist ve sade çizgileri mi tercih edersiniz yoksa daha bütüncül ve objelerin yoğun olduğu bir ev düzenini mi? Bu sorunun cevaplanmasının ardından farklı dekorasyon önerileri üzerinde duralım:

Aksesuarları Temel Kullanım Alanının Dışında Değerlendirmek

Evinizde bir obje bulunduğu yerde hiçbir işe yaramıyor olabilir. Eğer süsleme amaçlı kullanmayı da tercih etmiyorsanız elinizdeki eşyayı farklı bir amaçla değerlendirebilir ve kullanışlı hale getirebilirsiniz.

Özellikle son yıllarda ev dekoruna hareketlilik katma amacıyla sıklıkla tercih edilen farklı yorumlar dikkat çeker hale gelmiştir. Örneğin çiçekleriniz için yeni bir vazo almak yerine mutfakta kullanımı sonlanmış şık bir şişeyi tercih edebilirsiniz. Atıkların da önüne geçecek bu ve benzeri uygulamalara yönelerek pratik değişiklikler yapabilirsiniz.

Mobilyaları Değiştirmek Yerine Yeniden Yorumlamak

Rahatlığını ve duruşunu sevdiğiniz eskimiş mobilyanızı değiştirmeden yepyeni bir görünüm katabilirsiniz. Ayrıca mobilyanız eski meslek dahi yaşam alanınızda ciddi bir farklılık oluşturmak isterseniz de aynı uygulamayı deneyebilirsiniz.

Örnek olarak oturma odasında koltuklar ya da mutfakta yemek masası takımı için bu uygulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Renk seviyorsanız tekli koltuğunuza kırkyama deseninden oluşan bir kumaş kaplatabilirsiniz. Ya da mutfak masanızı bulunduğu rengin zıt tonlarına boyayarak yaşam alanındaki atmosferi tamamen değiştirebilirsiniz. Ek olarak her bir yemek sandalyesi farklı renk kumaşla kaplatılarak canlı bir görünüm elde edilebilir.

Duvarlara Hareketlilik Katmak

Az masraflı ve ortama ciddi anlamda farklılık katacak bir yenilik istiyorsanız duvarlarınıza değişik desenler ya da renkler uygulayabilirsiniz. Bu pratik uygulama evinizdeki değişimi kısa süre içinde gözler önüne serecektir. Pratik ev dekorunun en işlevsel uygulamalarından birisi mobilyalar yerine duvarlarda değişikliğe gitmektir.

Modern bir duvar kağıdını tercih edebilir ya da son dönemlerde popüler olan desenli boya fırçaları ile bir duvarınızı değişik bir renkle canlandırabilirsiniz. Oldukça dikkat çekecek bu alana şık çerçeveler yerleştirebilir ve önüne koyacağınız küçük bir sehpa ile hoş bir görünüm elde edebilirsiniz.

Farklı dekorasyon önerileri tamamen kişinin yaşam tarzına ve beğenilerine bağlı olarak şekillendirilebilir. Dekorasyon fikirleri ile ilgili olarak yeni perdelere yönelebilir, doğal ahşaptan tasarım bir yatak başlığı kullanabilir ya da duvarda etkileyici bir tablo tercih edebilirsiniz. Bu fikirleri çoğaltmak ve yeni önerilerle dekorasyonu şekillendirmek mümkündür.

Editör: Haber Merkezi