İstanbul'da Sarıyer'in Zekeriyaköy Mahallesi, iki komşu arasındaki husumeti konuşuyor.

Zekeriyaköy'de her biri yaklaşık 2 milyon dolar değerinde 200 villanın bulunduğu sitede Katarlı Mohd Abdulla Alsiddiqi Alemadi ile komşusu Mehmet Ünal arasında çıkan kriz mahkemeye taşındı.

Önce 58 yaşındaki Alemadi, komşusu Ünal'ı villasına kaçak ekler yaptırdığı gerekçesiyle Sarıyer Belediyesi'ne şikayet etti. Sarıyer Belediyesi encümeni, villadaki kaçak yapılar için 13 Aralık 2018’de yıkım kararı aldı. Ancak idari mahkeme bu kararı iptal ederken, Katarlı işadamı bir dava daha açtı.

Bu olaydan bir süre sonra da Mehmet Ünal’ın eşi Nesrin Ünal, Katarlı komşularının yatak odasının camına kamera yerleştirerek evlerini gözetlediği iddiasıyla karakola başvurdu. 

Ünal, Katarlı Alemadi’nin, kameranın yanı sıra dron uçurarak evlerini gözetlediğini iddia etti. Alemadi hakkında savcılık soruşturma başlattı. İfadesi alınan Katarlı işadamı dron uçuran kişinin kendisi olmadığını söyledi.

Yürütülen soruşturma sonrası Alemadi hakkında ‘kişilerin huzur ve sükûnunu bozma’ ve ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçlarından 2 yıl 3 aydan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında Ünal çifti, komşularına yönelik şikâyetlerinin sürdüğünü belirterek “Uçurulan dron, evimizin pencerelerine yanaştı. Evde yetişkin kızlarımız var. Yatak odasının camına yerleştirdiği kamera ile evimizi gözetledi” dedi. Mahkeme Alemadi’nin katılmadığı duruşmada bir sonraki celse için mayıs ayı başına gün verdi.

Katarlı Alemadi ise komşuları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Komşularının kendisine iftira attıklarını öne süren Alemadi, hakkında açılan davanın sitede söylentilere yol açtığını, bu nedenle villasında kalmak yerine otelde kaldığı gerekçesiyle Ünal çifti hakkında 30 bin TL’lik maddi manevi tazminat davası açtı. 
 

Editör: Haber Merkezi