Türkiye cuma gününden pazartesinin ilk saatlerine kadar unutulmayacak anlar yaşadı.

Önce cuma akşamı geç saatlerde koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 2 günlüğüne sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Açıklama şöyleydi:

"10.04.2020 tarihi saat 24:00 ile 12.04.2020 tarihi saat 24:00 arasında Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklanmıştır."

İşte gürültü bu açıklamadan sonra koptu.

Koronavirüsü önleme kapsamında alınan karar, bir anda koronavirüs salgınına davetiye çıkarır bir hale geldi. Çünkü binlerce kişi hep birden bir anda sokağa fırladı.

Yasağın başlayacağı cuma gece yarısına kadar başta fırınlar olmak üzere bakkalar, manavlar ve benzincilerde adeta izdiham yaşandı. Bazı yerlerde kavga bile çıktı.

Koronavirüsü önleme nedeniyle alınan karar ters tepti. Ne sosyal mesafe kaldı, ne de maske! 

Cuma gece yarısından sonra kalabalık sokaktan çekildi ve yasak başladı.

Yasağın başlaması gibi bitişi de olay oldu!

Yasağın bitmesine saatler kala İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa etti. İki saat sonra yasağın bitmesine 15 dakika kala da istifasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmediği duyuruldu.

Yasak biter bitmez de yine binlerce kişi sokaklara çıktı. Kimi caddelerde tur attı. Kimi alışveriş yapmak için açık yer aradı. Kimi de Süleyman Soylu'nun istifasının kabul edilmemesini kutladı. Sonuçta kalabalık yine koronavirüsü hiçe saydı.

Hatta kamyoncular bile konvoy yaparak yollara çıktı.

Editör: Haber Merkezi