Uzmanlar, koronavirüsten daha fazla etkilenecek yaş grubunun özellikle 60 yaş ve üzeri olduğu uyarısını yaparken, bu yaş grubunun daha fazla dikkat etmesi gerektiğini ve evden dışarı çıkmamalarını söylüyor. 

Ne maske ne eldiven

Ancak haftasonu olması ve havaların ısınmasıyla birlikte bugün yaşlılar yine sokaklara akın etti. 'Neden dışarı çıkıyorsunuz?' sorusuna verdikleri cevaplarla pes dedirten yaşlılar, dışarıya çıkmalarına rağmen önlem bile almadı.

Kimi yeni geldiğini kimileri ekmek almaya çıktığını söyleyen yaşlılar, birbirlerine kolonya ikram etmeyi de ihmal etmedi.

'Ben oturdum siz geldiniz'

Evden çıkmama uyarılarına rağmen ekmek almadan önce parkta oturmaya devam eden Mehmet Pazar, "Ekmek almaya çıktım, geldim oturdum hemen gidiyorum karşıdan fırından ekmeği alıp eve gideceğim. Koronavirüs konusu başladı başlayalı hayatta çıkmıyorum. Bir saat dışarıda oturmuş değilim. Ben şimdi buraya çıktım deyip burada kalmayacağım. Ben oturdum siz geldiniz, devlet ne dediyse onu yapmamız lazım" diye konuştu.

'Hava alayım dedim'

66 yaşında olduğunu ifade eden ve hava almak için dışarı çıktığını söyleyen bir vatandaş "Aslında sokağa çıkmamak güzel bir şey, Sağlık Bakanlığımız tedbirleri alıyor. Ben yeni çıktım kimse yoktu dedim bir hava alayım sonra eve çıkacağım zaten. 65-70 yaş üzerine etki yapar" dedi.

Editör: Haber Merkezi