Gazeteci Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil adına 4.6 milyon liraya aldığı Bodrum Bitez’deki villada, İmar Barışı’ndan sonra kaçak inşaat yaptığı iddiası üzerine, Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri tarafından inceleme yapılmıştı.

Özdil, eviyle ilgili ortaya atılan iddialara ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Denize sıfır hale getirdi, dediler. Denize sıfır değil, hukuken denize sıfır olabilmesi mümkün değil. Saray yaptı dediler, biz yaptırmadık, biz satın aldık. Saray dediler, burada haklılar gerçekten bir saray ama iki odalı. Üç kişilik bir aileyiz onun için iki odalı aldık"

Öte yandan Bodrum Belediyesi de incelemenin sonuçlarını açıkladı.

Bodrum Belediyesi’nden yapılan açıklama şöyle:

"Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, son günlerde kamuoyu gündemine gelen Bitez Mahallesi 349 ada 4 parsel üzerindeki yapı ile ilgili gerekli incelemeleri tamamlamıştır.

Bodrum Bitez Mahallesi'nde, 349 ada 4 parsele kayıtlı mülkiyet ile ilgili herhangi bir 18. Madde uygulaması söz konusu değildir.

Bilindiği üzere; imar uygulamaları, İmar Kanunu'nun 15,16 ve 18. Maddeleri kapsamında yürütülür. Yeni parselasyon planı, mülkiyetlerin koordinat değişikliği gibi hususlar, 18. Madde uygulamasının bir neticesidir. Söz konusu mülkiyet ile ilgili herhangi bir 18. Madde uygulaması söz konusu olmadığından, yer değişikliği ya da parselin taşınması gibi bir durum mümkün değildir.

Belediyemiz tarafından yapılan incelemeler neticesinde, parselin taşındığı iddiası hakkında şu tespitler yapılmıştır:

* Söz konusu 349 ada, 4 parselinde içerisinde bulunduğu alandaki mülkiyetler 1970'li yıllarda yapılan imar uygulamaları neticesinde oluşmuştur.

* 70'li yıllarda tescil edilen parsel, daha sonrasında herhangi bir parselasyon/imar uygulama işlemi görmemiştir.

Editör: Haber Merkezi