Yorkshire Terrier günümüzde oldukça popüler olan köpek ırklarından biridir ve bu sebeple de Yorkshire Terrier fiyatları yıldan yıla yüksek artışlar göstermiştir. Günümüzden (2022), 6 yıl önce ortalama olarak 2000 TL’ye bulunabilen Yorkshire Terrier ırkı köpeklerin pandemi öncesinde fiyatları 3000 TL ile 6000 TL arasında değişkenlik gösteriyorken günümüzde Yorkshire Terrier fiyatları 15.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Yorkshire Terrier Irkı Köpeklerin Mizacı

Yorkshire Terrier ırkı köpekler boyut olarak küçük olmalarına rağmen kocaman bir kalpleri vardır, kalbinde tüm aile üyelerine yetecek hatta artacak kadar büyük bir sevgi vardır. Zarif görünümleri ile apartman yaşamına oldukça uygun bir ırktır bu sebeple eğer bir apartman dairesinde yaşıyor ve ailenize bir köpek katmak istiyorsanız Yorkshire Terrier size şiddetle önerilebilecek bir ırktır. Ona ihtiyacı olan sevgiyi, ilgiyi, özeni ve oyun zamanını sağlayabilirseniz, size adeta gölgeniz gibi yapışacak, sevimli mi sevimli bir arkadaşınız olur. 

Yorkshire Terrier’ler apartman yaşamına harika derecede uyum sağlayabilecek olsalar da yalnız kaldıklarında komşularınızı rahatsız edecek derecede havlayabilirler bu sebeple bu köpeği mümkün olduğunca yalnız bırakmamaya çalışın. Yorkshire Terrier ırkı köpekler asil, nazik ve onurlu köpeklerdir bununla birlikte kent yaşamı için biçilmiş kaftandırlar.

Yorkshire Terrier ırkı köpekler yapı olarak çocuklarla iyi anlaşabilirler; ancak çocuklar farkında olmadan istemeden de olsa bu küçük ve hassas yapılı köpeklere istemeden zarar verebilirler bu sebeple çocuğunuz yeterli olgunluğa erişmeden onları köpeğinizle yalnız bırakmamanızı öneririz. 

Yorkshire Terrier Irkı Köpekler Hakkında 5 Kısa Bilgi

  • Yorkshire Terrier ırkı köpekler “Tomboy Toy” olarak da adlandırılırlar. Çünkü deyim yerindeyse çıtkırıldım görüntülerinin ardında bir “erkek fatma” gizlerler.
  • Yorkshire Terrier ırkı köpeklerin tüyleri insan saçına benzer bir yapıya sahiptir söz konusu ırka mensup köpekler uzun, parlak ve ipeksi kürkleriyle tanınırlar ancak bu güzel tüylerinin bakımı da doğal olarak biraz fazla zaman alır. Tüyleri insan saçıyla benzer özellik taşıdığı için onu her gün taramadığınız durumda kolayca düğümlenebilir. Birçok veteriner Yorkshire Terrier ırkı köpeklerin tüylerinin bakımı kolay olması için kısa tutmalarını önerirler.
  • Nazik görünümleriyle adeta kraliyet ailesinin bir üyesi gibidirler, diğer köpeklerin aksine avcılığa dair bir içgüdüleri yoktur ve bu tip kovalamacalar onları cezbetmez.
  • L. Frank Baum’un dünya çapında bilinen kitabı “Harika Oz Büyücüsü” adlı kitabındaki Toto adlı karakterin Yorkshire Terrier oldukları düşünülmektedir.
  • Yorkshire Terrier ırkı köpeklerin küçük yapısına rağmen savaş kahramanı olan bir ataları vardır. 1944 yılında Papua Yeni Gine ormanında bir Amerikan askeri tarafından bulunduktan sonra kışlaya getirilip Smoky adı verilen bir Yorkshire Terrier II. Dünya Savaşı’nda sürüklediği iletişim kablosuyla Amerikan askerlerinin hayatını kurtarmıştır; o dönem ABD Ordusu’nda Onbaşı olan William Wyne, Smoky’nin bu onurlu davranışının ardından onun bu kahramanlığını anlatan Yorkie Doodle Dandy adlı bir kitap yazmıştır. Buna ek olarak Avustralya’da bulunan bir uluslararası anıtta Smoky’i onurlandıran ABD merkezli bir anıt vardır.

Not: Yorkshire Terrier ırkı köpekler diş sağlığı konusunda hassastırlar bu sebeple diş bakımları özenle yapılmalıdır.

Yorkshire Terrier Fiyat

Yukarıda bahsettiğimiz tüm özellikleri, hakkında verdiğimiz kısa bilgiler dolayısıyla Yorkshire Terrier fiyatları bazı yetiştiriciler özellikle Pet Shoplar tarafından oldukça dolgun olabilir. Ancak gerçekçi rakamlar üzerinden konuşmak gerekirse Yorkshire Terrier fiyatları 3.000 TL ile 15.000 TL arasındadır, sizleri üzmek istemeyiz ancak 6.000TL’nin altında bir fiyata ücretli olarak sahipleneceğiniz Yorkshire Terrier büyüdüğünde çok yüksek bir olasılıkla safkan değil melez çıkacaktır. Bu sebeple şüpheli durumlarda köpeğin anne ve babasının fotoğraflarını görmeyi varsa gerekli belgeleri görmeyi istemeyi ihmal etmeyin, hatta hiçbir şüphe olmasa bile satıcıdan bunları talep edin.

KAYNAK= https://kopekyavrusu.com/17749/yorkshire-terrier

Editör: Haber Merkezi