Türkiye'de Zazaların ilk ulusal televizyonu kuruldu. Zaza TV yönetimi, Zaza iş insanı Osman Baylaz'ı Ankara'da ziyaret ederek kanalın geliştirilmesi için neler yapılabileceğini görüştü.

Dünya Basın Federasyonu Üyesi ve Baş Yazar Gazeteci Ferhat Aydoğan, Zaza Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı ve Zaza TV Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bukan, Zaza Federasyonu Koordinatörü Timur İstemi ve Siverek Zaza Derneği Başkanı Ramazan Ekinler Türkiye'nin tanınmış iş insanlarından Osman Baylaz'ı Ankara'da ziyaret etti.

Bingöllü büyük bir aileye mensup ve Zaza olan Baylaz Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Baylaz, Zazaların Türkiye'de ulusal bir kanala kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti. Zaza TV'nin güçlendirilmesi ve neler yapılabileceğine dair fikir alışverişinde bulunulan toplantının verimli geçtiğini belirten grup, Türkiye'de Zaza kültürünün kurulan televizyon kanalı ile daha iyi tanıtılabileceğini ifade etti. 

Zaza Osman Baylaz olarak da bilinen iş insanı Osman Baylaz, hem ziyaretten hem de Zaza TV'nin kurulmuş olmasından mutluluk duyduğunu belirtti. Osman Baylaz, Zaza bir iş insanı olarak kanalın büyümesi ve gelişmesi için herkesin destek olması gerektiğini söyledi.