TBMM'nin eski başkanı ve eski başbakanlardan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Yıldırım Akbulut 86 yaşında hayatını kaybetmişti. 

Akbulut için TBMM'de düzenlenen törenin ardından Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. 

Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

- Değerli kardeşlerim, şu anda musalla taşında Yıldırım Akbulut beyefendiyi ebedi aleme, ahire uğurlamak üzere cenaze namazını kılmış bulunuyoruz. Rabbim cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın.

- En son Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Konseyi'nde beraber çalıştık. Tabi Yıldırım beyin gerçekten en önemli, en büyük özelliği tevazu idi, mütevazı idi. Bu tevazuundan hiçbir an sapmadı. Ve düşüncelerini bütün tecrübelerini bizlerle istişare konseyinde de paylaşmak üzere kendisinden gerçekten çok çok istifade ettik.

- Rabbim yar, yardımcısı olsun inşallah. Ailesine sabırlar diliyorum. Ve tüm milletimize bu noktada sabırlar temenni ediyorum.

TBMM'deki törende ise TBMM Başkanı Mustafa Şentop şu konuşmayı yaptı:

- 'Ölüm, yeni bir dönemin başlangıcı demek. Merhum Akbulut, ardından yazan, söyleyen gösteriyor ki seçkin, müstesna insanlardandı. 

- Anavatan'da uzun yıllar devam etti. Turgut Özal'ın en yakın yol arkadaşı oldu. Parti genel başkanlığı, TBMM Başkanlığı görevlerinde hizmet eden Akbulut, ömrünün son zamanlarında bile Yüksek İstişare Kurulu'nda ülkesi ve milleti için çalışmaya devam etti. 

- Dürüst kişiliğinden bir şey kaybetmeden hayatta kalmayı başaran Akbulut, hafızalarımızda böyle yaşamaya devam edecektir. 

- Ayasofya'nın açılışına dünya gözüyle şahit olması çok müstesnadır. Akbulut halkın içinden bir devlet adamıydı. Halkımız simge bir ismini kaybetti. 

Editör: Haber Merkezi