Ünlü şarkıcı Yüksel Uzel'in hayatını kaybettiği açıklandı.

Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde yaşayan Uzel, uzun süredir kanserle mücadele ediyordu.

Kızı Arzu Uzel "Annem,Yüksel Katmer (Uzel) bu sabah hakka yürüdü, huzurlu, acısız, yüzündeki gülümsemesiyle, gözündeki ışık hiç sönmeden, nurlu yüzü ışıl ışıl, benim kollarımda. Salı sabahı 9 Ocak'ta inşallah İstanbul'a ulaşacağız ve Tarabya Merkez Camii'nde ikindi namazından sonra cenaze namazı kılınacak. Telefonlara, mesajlara yetişmem mümkün değil, affınıza sığınmıyorum. Benim annem ve oğlumun anneannesi olmanın ötesinde yüzlerce gönül bağı olan eş-dost ve milyonlarca hayran. Şükür bana bırakabildiği en büyük miras gönülden sevip sevildiği dostları. Madem kıymetliniz yapabileceğiniz dualarınızın yanı sıra buyurun şarkılarıyla anın, her yerde post edin paylaşın. Ben annemin “Yavrum” diyen sesini duyamayacağım ama artık hep şarkıları inşallah her yerde duyacağım. Annemin yüzünün güzelliği ruhumun asilliğinden, kalbinin temizliğindendir. Onu bilen bilir şükür, annem için dilekleriniz size ayna olsun ve katıyla geri dönsün" ifadelerini kullandı.

YÜKSEL UZEL KİMDİR?

1950 yılında dünyaya geldi. Asıl adı Yüksel Katmer'dir.

Müzik kariyerine 1975 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı’nda korist olarak başladı.

İlk kez 1978 yılında Büyük Maksim Gazinosu'nda sahne alarak büyük bir şöhret kazandı.

İlk albümünü 1983 yılında Yavuz Plak’tan "Bir Seni Bir Gülü Öptüm" adıyla çıkardı. 

"Yıllar Yorgun Ben Yorgun" ve "Al Aşkını Ver Gönlümü" gibi plaklarıyla da büyük çıkış yakaladı. 1988 yılında Tarık Tarcan ile Islak Sokak adlı filmde başrol oynadı.

İsviçre'de art arda beyin ameliyatları geçiren Yüksel Uzel dünyaca ünlü beyin cerrahımız Gazi Yaşargil'in tavsiyesi üzerine on yıldır sürdürdüğü sahne çalışmalarına son vermek zorunda kaldı.

Sadece televizyon çekimlerine katılan usta sanatçı 1993 yılın kadar albümler yapmaya devam etti.

1999’da Güney Afrika'ya yerleşti..

Johannesburg’da iş adamı İhsan Börekçioğlu’yla evlendi. Arzu adında bir de kızı oldu. Çift 2008’de ayrıldı.

Usta sanatçı geçen yıl verdiği bir röportajda “Ülkeyi, havasını sevdiğim için burada kaldım. Kafa dinlemek için dört dörtlük bir yer” demişti.

Editör: Gürel Yurttaş