Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’yi örnek göstererek, hem geçmişte hiç olmadığı kadar güçlü deniz kuvvetlerine sahip olmaları, hem de İnsansız Hava Aracı (İHA) üretmeleri gerektiğini söyledi.

Ünlü tavuk restoran zinciri tüm mağazalarını kapattı Ünlü tavuk restoran zinciri tüm mağazalarını kapattı

Dendias, Larisa şehrinde, partisi Yeni Demokrasi’nin gençlik kolları tarafından düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada şu söylemlerde bulundu; “Bizi “paraları sokağa atıyorlar” diye suçlayanlar, Ege’nin ötesinde hangi gemiler inşa ediliyor, bir baksınlar. Bu gemiler, ne Ege’de tur atmak, ne de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temel atma törenlerine katılması için inşa ediliyor. Yunanistan, geçmişte hiç olmadığı kadar güçlü deniz kuvvetlerine sahip olmalıdır” 

Bakan Dendias, Yunanistan’ın İHA üretimine geçilmesi gerektiğini de belirterek “Türkiye İHA üretirken, aynı şeyi Yunanistan’ın da yapmaması için hiçbir sebep yok” ifadesini kullandı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerde son dönemde yaşanan normalleşmeye rağmen Dendias, Atina’da Ankara ile ilişkilere mesafeli yaklaşmayı sürdüren isimlerden biri olmaya devam ediyor.
 

Editör: Nehir Durdağı