Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Yunanistan yardıma koşan ilk ülkelerden biri oldu.

Çok sayıda arama kurtarma ekibi Türkiye'ye gönderilirken, hükümet de uçaklarla yardım malzemesi gönderdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias da deprem bölgesine gelerek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

Yunan halkı da depremzedelere yardım için kampanyalar düzenlerken,  Yunanistan'da GSM operatörleri, deprem bölgesindeki yakınları ile görüşmek isteyenler için ücretsiz iletişim imkanı tanıdı.

Ülkede online yemek sipariş hizmeti veren platform ise her siparişte depremzedelere bağış yapmaya imkan sunan özelliğini kullanıma sundu.

Türkiye’ye en yakın Yunan adalarından Meis Adası’ndan Türkiye’ye gönderilen yardım kolilerinden birinin üzerine yazılan not okuyanları duygulandırdı.

Kaş Kaymakamlığı sosyal medya hesabı üzerinden Yunanistan'ın Meis Adası'ndan Türkiye'ye gönderilen yardım kolilerinin fotoğraflarını paylaştı. Kolilerin üzerindeki notta ise, "Sevgili komşu. Sizin evlerinizle beraber bizim de yüreklerimiz yıkıldı. Aynı toprağı, aynı havayı, aynı güneşi paylaştığımız kardeşlerimize elimizden ne geliyorsa. Meis halkı" ifadeleri yer aldı.

Kaş Kaymakamlığı ise sosyal medya üzerinden Meis halkına, "Ülkemizde meydana gelen Deprem dolayısıyla zarar gören halkımıza yardım etmek isteyen güzel yürekli Meis halkına teşekkürler" cevabını verdi.

Editör: Grlyrtts