YENİ yıla girmek için Miami’ye gelen turistlerin yanı sıra Florida’ya ‘Cruise’ için gelenlerin sayısında bir hayli artış var. Sezonun hızlanmasıyla birlikte hem Miami Port’tan, hem de Fort Lauderdale Port’tan haftanın hemen her günü kalkan seyahat gemilerinde “Boş yer yok” desem inanır mısınız? İnanın! Zira bir hafta cruise ile Karayip Denizi’nde yapacağınız bir tatil, aynı sürede Miami’de geçireceğiniz tatilin yarısından da ucuz.

Erken rezervasyonla bir haftalık tatilinizin günlüğü 100 dolar. Düşünün bir kere... Bu parayla gemide kahvaltı, öğle ve akşam olmak üzere üç kere yemek yiyeceksiniz, 24 saat pizza ve sandviç siparişi verebileceksiniz. Konforlu bir kamaranız olacak. Yüzme havuzu, jakuzi, fitness, sinema gibi eğlenceler bedava. Ayrıca göreceğiniz 4-5 ada ülkesi de cabası. Eğer Miami tatili planlıyorsanız günlüğü 100 dolar olan yüzen şehirleri tercih etmenizi tavsiye ederim. Miami’de bu aralar 100 dolardan aşağı sadece gecelemek için çadır bile yok çünkü. 

Hurricane uyarıları

Memleketten gelen kar kış haberleriyle birlikte Miami’de 2019’un ilk denizine girdim. Yani okyanusa... Miami’ye taşınalı 20 yıl oldu. Henüz kar yüzü görmedim. Eğer bir 20 yıl daha önce gelseymişim yine görmeyecekmişim. Zira bugüne kadar Amerika’nın 49 eyaletine kar yağmış da Florida’ya tanesi bile düşmemiş. Miami’ye kar yağdığını bundan sonra görür müyüm; bilemiyorum. Ama şayet günün birinde yağarsa gazeteler ‘Finally’ diye manşetten verir herhalde. Miami’de her kış kar beklerken, hiç gelmesini istemediğimiz bir doğa olayı bu kez yaz aylarında kapımızı çalıyor: HURRICANE.

Yani kasırga... Genelde Mayıs ayından Ekim ayına kadar irili ufaklı hurracianeler yüreklerimizi hoplatır! Tek tesellimiz buna deprem gibi bir kaç dakika içinde yakalanmıyoruz. Günler öncesinden televizyon ve gazetelerden başımıza gelecekleri öğrenip, ona göre plan yapıyoruz. Benim için en kolay ve geçerli olan bir kaç gün önceden sıvışmak! İlk tercihim memlekete kaçmak. Olmazsa diğer eyaletlere, ya da Florida’nın batı kıyısına gitmek. Bu yıl gelecek olan hurricanelerin şiddeti kategori olarak (1-5) şimdidine belli. Adları bile... İnşallah yine yollara düşmem. Kar da kasırga da irademizin dışında... Sipariş veremiyoruz! Atalarımız “Allah dağına göre kar verir” demişler; doğru. Miami’de dağ yok ki!