Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katıldığı bir tv programında asgari ücretlerle ilgili  dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan; "Asgari ücreti hükümet belirlemez. Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler. Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor.

Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz. Şu anda istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergiliyoruz. Biz de bu süreçte Bakanlık olarak işçilerimize, memurlarımıza ve emeklilerimize yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerinde bulundu.

Bakan Işıkhan, 5 senenin ardından toplanacak Çalışma Meclisi'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağını ve işçilerin katılması için de bir çalışma yürüttüklerini aktardı.

Çalışma Meclisi'nin gündeminde emeğin, sendikal örgütlenmenin ve istihdamın geleceğinin tartışılacağını bildirerak; "Çalışma hayatının yapısal sorunlarına kalıcı çözümler üreten bir vizyon belgesi çıkarmayı arzuluyoruz." şeklinde konuştu.

1 Mayıs tartışmaları hakkında  Bakan Işıkhan, "Biz Çalışma Meclisi'ni 29-30 Nisan'da gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla bu iddia baştan yalan ama CHP her zamanki gibi önce bir yalan uyduruyor. Sonra da uydurduğu bu yalanı senaryo haline getiriyor. Olmayan şey üzerinden de toplumda bir algı oluşturuyor'' şeklinde konuştu.

Araç sahipleri müjde! İndirim geliyor Araç sahipleri müjde! İndirim geliyor

Asgari ücreti hükümetin belirlemediğini belirterek "Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler. Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı.

Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz. Şu anda istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergiliyoruz. Biz de bu süreçte Bakanlık olarak işçilerimize, memurlarımıza ve emeklililerimize yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerinde bulundu.
 

Editör: Nehir Durdağı