Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda geçirdiği 18 günün ardından 9 Şubat'ta dünyaya iniş yapmıştı. ABD'deki kontrollerinin ardından Gezeravcı, Cumhurbaşkanlığına ait uçakla Ankara Esenboğa Havalimanı'na geldi.

Gezeravcı'yı, burada Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ve Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever karşıladı.

Karşılamanın ardından, Esenboğa Havalimanı'nın VIP salonunda basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Threads Türkiye'de erişime  kapatıldı! İşte nedeni Threads Türkiye'de erişime kapatıldı! İşte nedeni

Gezeravcı “Uzay seyahati” eleştirine şu şekilde yanıt verdi; İyi ya da kötü herkesin görüşüne saygı duyuyorum. Bu değerlendirmeyi yaparken objektif kriterlerle tecrübe birikimine sahip olmak önemli. Bizim katılımcı diğer 3 ülkenin de farklı süreçlerin içinde dar takvim içinde hazırlık süreçlerine başladık. Regülasyonlar gereğince standartların karşılanması, eğitimler için rutinde uygulanan zaman diliminin çok altındaydı. Yaptığımızın uzay seyahati olmadığını çok rahatlıkla ifade edebilirim" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir görüşme yapıp yapmayacağı sorusuna ise Gezeravcı, "Gündemi çok yoğun ancak bu yoğunluğa rağmen teveccüh gösterdiler. Bugün takvimleri uygun olduğu takdirde bir görüşme gerçekleştirme imkanımız olacak" ifadelerini kullandı.

Editör: Nehir Durdağı