Mersin Büyükşehir Belediyesi, MEDEKA, Yaşar Kemal Vakfı, Edebiyat Gönüllüleri ve Antik Sahaf Kitabevi iş birliğiyle düzenlenen '3. Mersin Yaşar Kemal Sanat Günleri Final Programı', edebiyat tutkunları, lise öğrencileri ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte, 'Gençlerle Hüyük’teki nar ağacına yolculuk' teması işlenerek, tarımda makineleşmenin Çukurova’daki etkileri ve doğanın yok oluş süreci ele alındı.
Gençlerden 'Renkleri ve Sesleriyle Çukurova' Sergisi
Program, gençlerin 'Renkleri ve Sesleriyle Çukurova' adlı sergisinin açılışı ile başladı. Sergide, öğrencilerin kitap kapağı tasarımları ve resimleri sergilendi. Ardından, Yaşar Kemal’in hayatını anlatan belgesel gösterimi yapıldı. Etkinlikte ayrıca gençler, romandan bölümleri canlandırarak drama gösterisi sundu ve müzik dinletisiyle katılımcılara keyifli anlar yaşattı.
Kültür ve Sanat Politikaları Devam Edecek
Etkinlikte konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Yaşar Kemal’in Türk edebiyatına derin izler bıraktığını belirtti. Özdülger, "Kentimizin kültür ve sanat politikalarını katılımcı bir anlayışla oluşturarak, kültür sanat çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.
Gençlerin Edebiyatla Buluşması
MEDEKA Kurulu Üyesi ve Mezitli Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Mithat Delioğlu, etkinliğin gençlerin edebiyatı yakından tanıması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Delioğlu, "Öğrencilerimizin edebiyatımızın ustalarını tanımasını ve öğrenmesini hedefliyoruz" diyerek, gençlerin bu projedeki gayretlerinin başarıda büyük rol oynadığını ifade etti.
Öğrencilerden Olumlu Geri Dönüşler
Etkinliğe katılan öğrencilerden Emirhan Koşak, programı "bilgilendirici ve heyecan verici" olarak değerlendirdi. Koşak, "İlgim olan ve olmayan konulara dair merakım arttı. Arkadaşlarımın sunumları ve yazıları çok etkileyiciydi" dedi.