Adıyaman’ın Besni ilçesinde 2014 yılında “intihar” olarak kayıtlara geçen 17 yaşındaki Fatma Koçak’ın ölümüyle ilgili dosya, yıllar sonra yeniden açıldı ve çarpıcı bir gerçeği gün yüzüne çıkardı. İlk etapta üzeri örtüldüğü iddia edilen olayda, adaletin geç de olsa tecelli etmesi dikkat çekti.
1,5 Yıl Tutuklu Kalmışlardı
23 Mayıs 2014’te karnından av tüfeğiyle vurulmuş halde bulunan Fatma Koçak’ın ölümü sonrası annesi Ayşe G. ve üvey kardeşi Kadir K. tutuklanmış, ancak yaklaşık 1,5 yıl sonra serbest bırakılmıştı. Sürecin kamu davasına dönüşmesiyle birlikte Yargıtay, verilen cezanın yetersiz olduğuna hükmederek dosyanın yeniden görülmesine karar verdi.
Soruşturma Derinleşti, Gerçek Değişti
Yargıtay’ın bozma kararının ardından Kahta Cumhuriyet Savcılığı dosyayı yeniden ele aldı. Polis ekiplerinin detaylı incelemeleri sonucu Fatma Koçak’ın intihar etmediği, cinayete kurban gittiği belirlendi. Bu gelişme üzerine anne Ayşe G. ve üvey kardeşi Kadir K. gözaltına alındı ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Evlilik, Kaçış ve Tartışma Zinciri
İddialara göre, babası hayatını kaybettikten sonra annesi ve üvey kardeşiyle yaşayan Fatma Koçak, Nevşehirli B.A.K. ile tanışarak evlenme kararı aldı. Yaşı küçük olduğu için annesinin onayı ve mahkeme kararıyla 11 Mart’ta resmi nikâh kıyıldı. Ancak genç kızın evlendikten sonra eşinden kaçarak Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine geldiği ortaya çıktı. Eve dönüşünün ardından yaşanan tartışmanın büyüdüğü ve üvey kardeşi tarafından av tüfeğiyle vurulduğu tespit edildi.
