İstanbul
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Ortadoğu Gazetesi 3. SAYFA 5 ilde şafak operasyonu! 38 şüpheli yakalandı, hesaplardan servet çıktı

5 ilde şafak operasyonu! 38 şüpheli yakalandı, hesaplardan servet çıktı

Manisa merkezli 5 ilde düzenlenen suç örgütü operasyonunda 38 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında yaklaşık 300 milyon liralık para transferi tespit edilirken, şüphelilerin hesaplarındaki paraların kripto varlık platformlarına aktarıldığı belirlendi.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Soma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve üye olma", "nitelikli dolandırıcılık", "yağma", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "kasten yaralama" ve "tehdit" suçlarına ilişkin soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, 2'si adli süreçteki çocuk olmak üzere toplam 39 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

5 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, İstihbarat Şubesi ve ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde operasyon düzenlendi.

Manisa merkezli gerçekleştirilen operasyonda Balıkesir, İstanbul, Mardin ve Kocaeli'de önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapıldı.

Operasyon kapsamında 38 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 1 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

ADRESLERDEN ÇOK SAYIDA MALZEME ÇIKTI

Şüphelilerin adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda ruhsatsız tabanca, 5 fişek, 5 kartuş, suçtan elde edildiği değerlendirilen 40 bin lira, dizüstü bilgisayar, tablet, bilgisayar kasası ve çok sayıda cep telefonu ele geçirildi.

Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, müştekiler C.E.A, M.S. ve B.H'ye ait olmasına rağmen başka kişiler tarafından kullanılan hesaplara yüksek miktarlarda para gönderildiği ve bu paraların çekildiği tespit edildi.

300 MİLYON LİRALIK PARA TRANSFERİ

Soruşturmanın mali boyutuna ilişkin incelemelerde de dikkat çeken ayrıntılara ulaşıldı.

Hesaplar arasında para transferi gerçekleştirildiği belirlenen 67 kişinin MASAK verileri incelendi. Yapılan incelemede, şüpheli olarak belirlenen 39 kişinin banka hesapları arasında yaklaşık 300 milyon liralık para transferi gerçekleştirildiği tespit edildi.

İncelemelerde söz konusu paraların Coin TR, OKX ve OKX GLOBAL gibi kripto varlık platformlarına aktarıldığı belirlendi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.