Adana’nın merkez Sarıçam ilçesinde 13 katlı bir apartmanın 10’uncu katında çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın sırasında binada mahsur kalan hamile kadın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle güvenli şekilde tahliye edildi. Olayda kurtarılan kişilerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Yangın, Gültepe Mahallesi’nde meydana geldi.
10’uncu katta çıkan yangın paniğe yol açtı
Edinilen bilgilere göre, 13 katlı apartmanın 10’uncu katındaki dairede henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Apartmanda yoğun duman oluştuğu öğrenildi.
Hamile kadın 13’üncü kattan tahliye edildi
Yangın sırasında binanın 13’üncü katında mahsur kalan hamile bir kadın da ekiplerin çalışmasıyla tahliye edildi. İtfaiye ekipleri tarafından güvenli şekilde binadan çıkarılan kadının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Ayrıca yangının çıktığı dairede bir kişinin bulunduğu bilgisi üzerine ekipler hızlı şekilde müdahale etti. Kurtarılan kişinin de sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Polis havaya ateş açtı
Yangın sırasında evde bir kişinin bulunduğunu öğrenen yakınları ve mahalle sakinleri apartmana girmek istedi. Olası bir izdiham ve güvenlik riski oluşmaması için polis ekipleri bina girişine izin vermedi.
Bu sırada kalabalığı dağıtmak amacıyla havaya ateş açıldığı bildirildi. Güvenlik önlemleri altında itfaiye ekiplerinin çalışması sürdürüldü.
Yangın kontrol altına alındı
İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Olayın ardından dairede soğutma çalışması gerçekleştirildi.
Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
