İstanbul
Kapalı
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi 3. SAYFA Atlas Çağlayan davasında yeni gelişme: Ailesini tehdit eden şüpheli için 12 yıla kadar hapis talebi

Atlas Çağlayan davasında yeni gelişme: Ailesini tehdit eden şüpheli için 12 yıla kadar hapis talebi

İstanbul Güngören’de 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın hayatını kaybettiği olayın ardından ailesine tehdit mesajları gönderdiği iddia edilen Muhammet Y. K. hakkında iddianame hazırlandı. Tutuklu şüpheli hakkında farklı suçlardan2 yıl 9 aydan 12 yıl 3 aya kadar hapis cezasıtalep edildi.

İstanbul Güngören’de 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın hayatını kaybettiği olayın ardından ailesine tehdit mesajları gönderdiği iddia edilen Muhammet Y. K. hakkında iddianame hazırlandı. Tutuklu şüpheli hakkında farklı suçlardan 2 yıl 9 aydan 12 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Olay, 14 Ocak’ta Mehmet Nesih Özmen Mahallesi Emek Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre iki grup arasında “yan bakma” nedeniyle çıkan kavgada E.Ç. (15), sustalı bıçakla Atlas Çağlayan’ı yaraladı. Ağır yaralanan genç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olayın ardından E.Ç. tutuklanırken, daha sonra Atlas Çağlayan’ın ailesine yönelik tehdit mesajları gönderildiği iddiasıyla ayrı bir soruşturma başlatıldı.

Tehdit mesajları gönderdiği iddiası

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 4 kişi mağdur, 2 kişi müşteki ve 1 kişi şüpheliolarak yer aldı.

İddianamede, 29 Ocak’ta bir telefon numarasından WhatsApp üzerinden kendisini Muhammed Hüseyin Yıldırım olarak tanıtan kişinin Atlas Çağlayan’ın annesi Gülhan Ünlü’ye tehdit içerikli mesajlar gönderdiği belirtildi.

Ayrıca Ünlü’nün ev adresine farklı restoranlardan çok sayıda yemek siparişi verildiği ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne asılsız ihbarda bulunulduğu da iddianamede yer aldı.

Telegram kanalları üzerinden paylaşımlar

İddianamede yer verilen siber araştırma raporunda, “Ermenistan icraat @turemeavcilari” isimli Telegram kanalında Atlas Çağlayan’ın ölümü ve ailesi hakkında paylaşımlar yapıldığı ifade edildi.

Paylaşımların “Global Arşiv” adlı Telegram kanalından “Mahir Düz” isimli kullanıcı tarafından iletildiği, kanal yöneticisinin ise @Mustesarr kullanıcı adlı Muhammet Y. K. olduğunun tespit edildiği aktarıldı.

Şüpheli savunmasında farklı takma isimlerle Telegram kanallarında bulunduğunu, söz konusu kanalların yöneticiliğini yaptığını ve hesapların kendisine ait olduğunu kabul etti.

Ev adresine yemek siparişi verdiği tespit edildi

Soruşturma kapsamında yapılan incelemede şüphelinin, Atlas Çağlayan’ın annesi Gülhan Ünlü’nün adresine farklı uygulamalar üzerinden yemek siparişleri verdiği tespit edildi.

Şüpheli ifadesinde, Atlas Çağlayan’ın annesinin röportaj verdiğini gördüğünü ve “ünlü olmak istediğini düşündüğü için” mesaj gönderdiğini öne sürdü.

12 yıl 3 aya kadar hapis talebi

Hazırlanan iddianamede şüpheli Muhammet Y. K. hakkında:

“Gece vakti yağmaya teşebbüs” ve “Kişilerin huzur ve sükununu bozma” suçlarından 2 yıl 9 aydan 12 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Ayrıca müştekiler Gülhan Ünlü ve Cüneyt Çağlayan ile mağdurlar Atlas, Doruk, Ayaz ve Arden Çağlayan’a yönelik “zincirleme şekilde kişisel verileri ele geçirmek” suçundan da 2 yıl 6 aydan 7 yıla kadar hapis istendi.

Hazırlanan iddianame değerlendirilmek üzere Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.