İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi 3. SAYFA Avukatlık bürosundaki cinayette ilk duruşma: "Kendimi kaybettim"

Avukatlık bürosundaki cinayette ilk duruşma: "Kendimi kaybettim"

Kırıkkale’de gelini ve kız kardeşini öldüren sanığın davası başladı. Sanık “Kendimi kaybettim” dedi, duruşma ertelendi.

Kırıkkale’de boşanma aşamasındaki gelini ve onun kız kardeşini avukatlık bürosunda öldüren tutuklu sanık Yaşar Ereli’nin yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Olay, 5 Aralık 2025’te Yaylacık Mahallesi 381’inci Sokak’taki bir avukatlık ofisinde meydana gelmişti.

Sanık Ereli, yaşanan tartışma sırasında gelini Eser Ereli ve gelinin kız kardeşi Nilgün Geçer’e tabancayla ateş etmiş, iki kadın olay yerinde hayatını kaybetmişti. Olayın ardından kaçan sanık, polis ekiplerince yakalanarak tutuklanmıştı.

Sanık: “Kendimi kaybettim”

Kırıkkale 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunma yapan sanık Yaşar Ereli, olay anına ilişkin, “Kendimi kaybettim, olmasa iyiydi. Tek suçum baba olmak.” ifadelerini kullandı.

Sanık, oğluyla gelini arasındaki boşanma sürecini olaydan kısa süre önce öğrendiğini belirterek, “Gittiğimizde gelinim ve torunum oradaydı. Karşı tarafın isteklerini kabul etmedim. Talep ettikleri eve eş değer başka bir daire vermek istedim. ‘Nafakayı da mahkeme karar versin’ dedim. Sonra bana hakaret ettiler, kendimi parçalayacak duruma geldim. Ardından kendimi kaybettim ve geline ateş ettim.” dedi.

Sanık, ikinci olaya ilişkin ise, “Daha sonra başka bir odada bulunan gelinin kız kardeşi üzerime doğru gelince ona da ateş ettim.” ifadelerini kullandı.

İddianamede ağırlaştırılmış müebbet talebi

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Yaşar Ereli hakkında “kadına karşı kasten öldürme” suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı 4 Haziran tarihine erteledi. Davanın ilerleyen süreçte devam edeceği bildirildi.