İstanbul
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Ortadoğu Gazetesi 3. SAYFA Batı Trakya’da yangın çıktı: 2 yerleşim tahliye edildi

Batı Trakya’da yangın çıktı: 2 yerleşim tahliye edildi

Batı Trakya’da Gümülcine yakınlarındaki İmaret köyünde çıkan yangın nedeniyle 2 yerleşim tahliye edildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale edildi.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Batı Trakya’da Gümülcine kentine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan İmaret köyünde yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yayılan alevler nedeniyle 2 yerleşim birimi tedbir amacıyla tahliye edildi. Yangına karadan çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ederken, söndürme çalışmalarına havadan 3 uçak ve bir helikopter destek verdi.

Yangın İmaret Köyünde Çıktı

Yangın, Rodop iline bağlı İmaret köyünde otluk ve düşük bitki örtüsünün bulunduğu alanda başladı.

Alevlerin kontrol altına alınması amacıyla bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler yangına karadan müdahale ederken, havadan da yangın söndürme araçları çalışmalara katıldı.

Söndürme çalışmalarına 3 yangın söndürme uçağı ile bir helikopter destek verdi.

Rüzgar Alevlerin Yayılmasına Neden Oldu

Bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle yangın yayıldı. Alevlerin ilerlemesi üzerine 2 yerleşim biriminin tedbir amacıyla tahliye edilmesine karar verildi.

Yangının söndürülmesi için ekiplerin karadan ve havadan müdahalesi gerçekleştirildi.

Rodop’ta Yangın Riski Çok Yüksek Seviyede

Yunanistan’da son günlerde etkili olan sıcak ve rüzgarlı hava nedeniyle farklı bölgelerde çok sayıda orman ve arazi yangını çıktı.

Yunanistan Sivil Koruma Genel Sekreterliği, 12 Ağustos için bazı bölgelerde yangın riskini 4. kategori olan “çok yüksek” seviyesinde belirledi.

Attika, Mora, Orta Yunanistan, Kuzey ve Güney Ege ile Doğu Makedonya-Trakya’nın bazı kesimleri çok yüksek yangın riski bulunan bölgeler arasında gösterildi. İmaret köyünün bağlı bulunduğu Rodop ili de çok yüksek riskli bölgeler arasında yer aldı.