Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), kamuoyuna yansıyan ciddi bir iddia ile gündeme geldi. İddiaya göre üniversitede hizmetli (hademe) kadrosunda görev yapan Serdal Güçtekin, kurumun bilgi sistemine usulsüz şekilde erişerek sahte diploma aldı ve bu belgeyle idari bir pozisyona yükseldi.
Sistem üzerinden sahte mezuniyet iddiası
Haberde yer alan bilgilere göre Güçtekin’in, üniversitenin bilişim sistemine müdahale ederek kendisini üniversite sınavına girmiş gibi gösterdiği ve bu yolla diploma temin ettiği öne sürüldü. Denetimler sırasında, Güçtekin’in Pazarlama ve Reklamcılık bölümüne kayıtlı göründüğü ve 2023 yılında mezun olarak işlendiği iddia edildi.
Mali işler koordinatörlüğüne kadar yükseldi
Söz konusu personelin, hizmetli olarak başladığı görevden Ezine Gıda İhtisas OSB Meslek Yüksekokulu’nda Mali İşler Koordinatörlüğü makamına kadar yükseldiği belirtildi. İddiaların ardından Güçtekin’in görevden uzaklaştırıldığı aktarıldı.
Üniversiteden açıklama: Soruşturma komisyonu kuruldu
ÇOMÜ rektörlüğü, konuyla ilgili yetkili ve bağımsız bir soruşturma komisyonu oluşturulduğunu, tüm veri ve belgelerin incelendiğini duyurdu. Açıklamada, usulsüzlük tespit edilmesi halinde en ağır idari yaptırımların uygulanacağı ve adli mercilere suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.
