İstanbul
Parçalı bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi 3. SAYFA Eniştesinin istismarına uğradı, mahkemenin kararını duyunca yıkıldı

Eniştesinin istismarına uğradı, mahkemenin kararını duyunca yıkıldı

Antalya’da bir genç kadın, 14 yaşından itibaren istismara uğradığını öne sürdüğü davada mahkemenin ret kararı vermesiyle büyük tepki gösterdi. Elindeki delillere rağmen davayı kaybettiğini belirten S.Y., sosyal medyadan destek ve adalet çağrısı yaptı.

Antalya’da yıllardır konuşulmayan ağır bir istismar iddiası, genç bir kadının sosyal medyada yaptığı yardım çağrısıyla yeniden gündeme taşındı. S.Y., 14 yaşından itibaren eniştesinin cinsel istismarına maruz kaldığını öne sürerken, iki yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesinin mahkemede aleyhine sonuçlandığını belirtti. Kararın ardından yaşadığı yıkımı kamuoyuyla paylaşan genç kadın, adalet arayışını bırakmayacağını söyledi.

Mahkeme Kararı Sonrası İsyan

S.Y., elinde ses kayıtları, görüntüler ve farklı somut deliller bulunduğunu ifade etmesine rağmen davanın reddedildiğini belirterek karara sert tepki gösterdi. Yaşadığı mağduriyeti duyurmak için sosyal medyaya başvuran genç kadın, kamuoyundan ve yetkililerden destek istedi.

“14 Yaşındayken Beni Taciz Etmeye Başladı”

S.Y. paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Herkese merhaba, lütfen beni bu süreçte yalnız bırakmayın. Hikâyem 14 yaşındayken başladı. Ailemle ilgili bir durum nedeniyle eniştem beni evimden alıp kendi evine götürdü. Ona bir baba yarısı gibi baktığım için güvenim sonsuzdu. Ailem de onunla olduğumu biliyordu.”

Genç kadın, iddiasına göre bir gün evde odada otururken eniştesinin yanına gelerek kendisine saldırdığını ve tacize başladığını anlattı. O an yaşadığı korkuyu tarif edemediğini söyleyen S.Y., sonrasında tehdit edildiğini belirtti: “Baban öğrenirse ikimizi de öldürür”, “Ailen seni suçlar, her şey senin yüzünden olur” diyerek beni susturdu.”

“İstismar Yıllarca Sürdü”

S.Y.’nin iddiasına göre bu süreç 3 ila 4 yıl boyunca devam etti. Genç kadın, yaşadıklarının psikolojisini derinden sarstığını, insanlardan uzaklaştığını ve çok zor günler geçirdiğini dile getirdi.

“Elimde Deliller Vardı Ama Davayı Kaybettim”

Bir süre sonra yaşadıklarını arkadaşlarıyla paylaştığını söyleyen S.Y., ardından ailesinin durumu öğrendiğini ve hemen şikâyetçi olduklarını aktardı. “Yaklaşık 2 yıldır bu davanın mücadelesini veriyorum. Elimde tacize uğradığıma dair görüntüler, ses kayıtları ve çeşitli deliller olmasına rağmen… Bugün mahkemede davayı kaybettim” sözleriyle yaşadığı hayal kırıklığını anlattı.

“Sesimi Duyurun”

S.Y., “14 yaşında bir çocukken tehdit edilerek susturuldum. Hayatta kalmaya çalıştım. Ama bugün, sanki kendi rızam varmış gibi bir kararla karşı karşıya kaldım. Ben susmadım. Mücadele ettim” dedi. Son çağrısında ise şu sözlere yer verdi: “Ama şimdi sesimi duyurmaya ihtiyacım var. Lütfen beni yalnız bırakmayın. Bu sizin kardeşinizin de başına gelebilirdi. Sesimi duyun… duyurun.”