05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi 3. SAYFA Gebze'de 3 bina çatlaklar nedeniyle boşaltıldı

Gebze'de 3 bina çatlaklar nedeniyle boşaltıldı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, kolonlarında çatlaklar tespit edilen 3 bina tedbir amacıyla boşaltıldı. Olay, İstasyon Mahallesi Şehit Mücahit Okur Caddesi'nde meydana geldi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, kolonlarında çatlaklar tespit edilen 3 bina tedbir amacıyla boşaltıldı. Olay, İstasyon Mahallesi Şehit Mücahit Okur Caddesi'nde meydana geldi.

Toplam 13 daire ve 3 iş yerinin bulunduğu, dörder katlı 3 binada kolon çatlağı ihbarı üzerine bölgeye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, belediye ve polis ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yaptığı incelemede binaların kolonlarında ciddi çatlaklar tespit edilmesi üzerine binalar mühürlendi ve hemen tahliye kararı alındı.

42 Kişi Tahliye Edildi

Binalarda yaşayan 42 kişiden 26’sı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Balyanoz Koyu Sosyal Tesisleri'neyerleştirildi. Diğer vatandaşlar ise kendi imkânlarıyla barınma sağladı.

Yetkililer, çevredeki diğer binalarda da risk tespiti için incelemelere devam ediyor.

Öte yandan, Kocaeli'nin Darıca ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde de dün benzer bir durum yaşandı. Kosova Sokak'ta bulunan 3 katlı, 4 daireli bir apartman da kolonlarındaki çatlaklar nedeniyle tahliye edilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *