Iğdır’ın Tuzluca ilçesine bağlı Küllük köyünde 10 Ekim’den bu yana kayıp olan Alzheimer hastası 80 yaşındaki İslam Temeş’i bulmak için başlatılan arama çalışmaları 9. gününde de devam ediyor. Temeş’ten hâlâ herhangi bir iz bulunamazken, ekipler çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor.
Eski köy muhtarı olan İslam Temeş’in, 10 Ekim günü saat 14.00 sıralarında evinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamaması üzerine yakınları durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgede geniş kapsamlı bir arama operasyonu başlatıldı.
ekipler aralıksız tarama yapıyor
AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), UMKE, jandarma komando birlikleri ve güvenlik korucularının yanı sıra iz takip köpeği ve iki insansız hava aracı (dron) da çalışmalara dahil edildi. İlk etapta 52 kilometrekarelik bir bölgede yapılan aramalar, ilerleyen günlerde 100 kilometrekarelik alana kadar genişletildi.
Ekipler, Küllük köyü çevresindeki sazlıklar, mısır tarlaları, dere yatakları ve ot yığınlarını detaylı şekilde tarıyor. Ancak yapılan tüm çalışmalara rağmen şu ana kadar İslam Temeş’e ait herhangi bir bulguya ulaşılamadı.
Yetkililer, arama çalışmalarının hava koşulları ve arazi yapısına rağmen aralıksız devam ettiğini, Temeş’in bulunması için tüm imkanların seferber edildiğini bildirdi.
