İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi 3. SAYFA Kimlik çıkarmak için parmak izi verdi, 19 yıllık cinayet çözüldü

Kimlik çıkarmak için parmak izi verdi, 19 yıllık cinayet çözüldü

Şişli’de 19 yıl önce işlenen çifte cinayet, çipli kimlik için verilen parmak izinin eşleşmesiyle aydınlatıldı.

İstanbul Şişli’de 2007 yılında işlenen ve yıllarca aydınlatılamayan çifte cinayet dosyasında kritik gelişme yaşandı. Yunis Doğan ile sekreteri Hacer Eginay’ın vahşice öldürülmesine ilişkin sır perdesi, gelişen parmak izi teknolojisiyle aralandı.

Emniyet kayıtlarına göre, şüphelilerden birinin çipli kimlik kartı başvurusu sırasında verdiği parmak izi, 19 yıl önceki cinayet dosyasındaki izlerle eşleşti. Bu tespit üzerine dosya yeniden açıldı ve olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 3 şüpheli gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan şüpheliler hakkında hazırlanan iddianamede, sanıkların “canavarca hisle öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

2007’de Yunis Doğan’ın domuz bağıyla bağlandıktan sonra yakılarak, Hacer Eginay’ın ise 57 bıçak darbesiyle öldürüldüğü olay, Türkiye’nin hafızasında iz bırakan faili meçhul dosyalardan biri olarak biliniyordu.