İstanbul’un Silivri ilçesinde, Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı gişelerinde meydana gelen trafik kazasında aynı aileden iki kişi yaşamını yitirdi, bir kişi yaralandı. Kaza, 23 Ocak 2026 Cuma günü saat 15.30 sıralarında gerçekleşti.
Otobüs, Gişeye Girmeye Çalışan Otomobile Çarptı
İddialara göre, Emir Şengün yönetimindeki otomobil, Kınalı gişelerine yöneldiği sırada, aynı istikamette ilerleyen bir yolcu otobüsü arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobilde bulunan Emir Şengün ve eşi Fatma Şengün olay yerinde hayatını kaybetti. Araçta bulunan G.Ş. (16) ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.
Olay Yerine Ekipler Sevk Edildi
Kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı G.Ş., ilk müdahalesinin ardından ambulansla en yakın hastaneye sevk edildi. Hayatını kaybeden çiftin cenazeleri ise Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.
Trafik Geçici Olarak Durduruldu
Kaza sonrası Kuzey Marmara Otoyolu’nun Ankara istikameti üzerinde iki şerit trafiğe kapatıldı. Araçların kaldırılmasının ardından yol tekrar trafiğe açıldı.
Valilikten Açıklama
İstanbul Valiliği, kazaya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“23.01.2026 Cuma günü saat 15.30 sıralarında Silivri İlçesi KMO Kınalı gişeleri Ankara istikametinde; aynı istikamette seyir eden otobüsün gişeye girmeye çalışan otomobile arkadan çarpması sonucu trafik kazası meydana gelmiştir. Kazada otomobilde bulunan 3 yolcudan 2’si olay yerinde hayatını kaybetmiştir. Olayda yaralanan bir yolcu ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır.”
Soruşturma Başlatıldı
Polis ekipleri olay yerinde inceleme başlatırken, kaza ile ilgili geniş çaplı soruşturma sürdürülüyor. Otobüs şoförünün ifadesi alınmak üzere karakola götürüldüğü öğrenildi.
