Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bir ortaokula düzenlenen silahlı saldırıdan yaralı kurtulan 5. sınıf öğrencisi Fatma İkra Çam, yaşadığı dehşeti ve kaybettiği öğretmeniyle arkadaşlarının acısını anlattı. Türkiye’yi sarsan olayın ardından küçük öğrencinin sözleri, hem saldırının vahametini hem de okullarda güvenliğin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Sıranın altında saklandı, arkadaşının siper olmasıyla hayatta kaldı
Onikişubat ilçesindeki Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen silahlı saldırıda biri öğretmen olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı. Olay sırasında sınıfta bulunan Fatma İkra Çam da ayağından yaralanarak kurtuldu.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından taburcu edilen Çam, saldırı anında sıranın altına saklandığını söyledi. Saldırganın sınıfa girer girmez ateş açtığını belirten küçük öğrenci, arkadaşı Sedanur Bahşi’nin kendisine siper olduğunu anlattı. Çam, mermi isabet eden arkadaşının yoğun bakımdan normal servise alındığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu da ifade etti.
Pencereden atlayarak canını kurtardı
Saldırganın sınıftan çıkmasının ardından tek düşüncesinin kaçmak olduğunu söyleyen Fatma İkra, sınıfın penceresinden atlayarak kurtulduğunu belirtti. O anları, “Baktım iki kişi camdan atlıyor, ben de kurtulmak için atladım. Üçüncü atlayan kişi bendim. Beni aşağıdakiler çok az tutabildiler ama iyi ki de atlamışım. Biz atlarken diğer sınıfta ateş ediyordu. Ayağım çok ağrıyordu, müdür yardımcısı beni oradan uzaklaştırdı ve bizi servise bindirdiler.” sözleriyle anlattı.
“Kaçışınız yok” sözleri hafızasından silinmiyor
Yaşadığı travmanın halen sürdüğünü dile getiren Çam, olayın ardından eve de okula da gitmek istemediğini söyledi. Özellikle okulun evine yakın olmasının kendisini daha fazla tedirgin ettiğini belirten öğrenci, saldırganın sınıfa girince “Kaçışınız yok” anlamına gelen sözler söylediğini, bunu Türkçe değil İngilizce ifade ettiğini anlattı.
“Korkudan şu anda eve bile gitmek istemiyorum, okula da gitmek istemiyorum. Bir daha gelirler diye çok korkuyorum. Psikolojim çok bozuldu, şu anda rüyalarıma giriyor.” diyen Çam, bir süre babaannesinde kaldığını ve ancak psikolojisi düzelince yeniden okula dönebileceğini söyledi.
Öğretmenini ve arkadaşlarını gözyaşlarıyla anlattı
Fatma İkra Çam, hayatını kaybeden sınıf arkadaşları Belinay Nur Boyraz ile Kerem Erdem Güngör’ü ve matematik öğretmeni Ayla Hoca’yı hastanede öğrendiğini belirtti. Belinay Nur için “Çok güzel bir kızdı” diyen Çam, onunla birlikte oturduklarını, arkadaşlık bileklikleri yaptıklarını ve birbirlerine hediyeler aldıklarını söyledi.
Kerem’in ise sınıfta sevilen ve komik bir çocuk olduğunu ifade eden Çam, öğretmeni Ayla Hoca için de, “Çok güler yüzlüydü ve matematiği çok güzel anlatıyordu. Normalde matematik dersini sevmem ama Ayla Hoca sayesinde matematiği sevmeye başladım.” sözleriyle duygularını paylaştı.
