İstanbul’un Sarıyer ilçesi, ürkütücü bir yangın haberiyle gündeme geldi. Yeniköy Mahallesi’nde bulunan tek katlı bir oto tamirhanesinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çıkan yangın kısa sürede büyüyerek hem iş yerini hem de çevresindeki araçları etkisi altına aldı. Alevlerin yükseldiği anlar, Anadolu Yakası’ndan dahi gözlemlendi.
Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken, yangın itfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Tamirhanedeki iki araç tamamen yanarken, yol kenarında park halinde bulunan bir başka otomobil de yangından ağır hasar aldı.
Yangının başlamasının ardından çevrede bulunan vatandaşlar büyük bir panik yaşadı. Zamanında yapılan müdahaleyle daha büyük bir felaketin önüne geçildi.
Yangına ilk müdahale Sarıyer’deki ekiplerden gelirken, takviye olarak İstanbul’un farklı noktalarından da itfaiye destek ekipleri bölgeye yönlendirildi. Sağlık ekipleri olası yaralanmalara karşı bölgede hazır bekledi, şans eseri olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.
Yangının Nedeni Araştırılıyor
Henüz yangının çıkış nedeni resmi makamlarca açıklanmış değil. Ancak Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yangının çıkış noktasına ilişkin detaylı bir inceleme başlattı. İlk belirlemelere göre elektrik kontağı ihtimali üzerinde duruluyor.
