Türkiye’de güvenlik alanında önemli bir değişim yaşandı. 11 Eylül’de Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 37 ilin emniyet müdürü değiştirildi. Kararname kapsamında 22 ilin mevcut emniyet müdürü merkeze alınırken, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü görevine Arzum Nazman getirildi. Bu atama, kamuoyunda dikkatleri üzerine çekti.
Arzum Nazman Kimdir?
Görev yaptığı süre boyunca disiplinli çalışmaları ve kritik kararlarıyla tanınan Arzum Nazman, son yıllarda Türkiye’nin gündemini sarsan davalardan birinde önemli rol üstlenmişti. Nazman, özellikle Sinan Ateş suikastının soruşturmasının ilk beş ayında aktif olarak görev aldı. Bu süreçte, soruşturmanın seyrini değiştiren kararlarıyla öne çıktı.
Sinan Ateş Soruşturmasındaki Rolü
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da gerçekleştirilen suikastı, Türk milletinin vicdanında derin yaralar açmıştı. Olayın ardından başlatılan soruşturmada Arzum Nazman, etkin tavrıyla dikkat çekti. Şüphelilerden Tolgahan Demirbaş’ın, dönemin MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinden alınması talimatını vererek soruşturmanın kritik dönüm noktalarından birine imza attı.
Tolgahan Demirbaş’a Ağır Ceza
Sinan Ateş suikastında “suça azmettiren” sıfatıyla yargılanan Tolgahan Demirbaş, mahkeme tarafından “tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bu karar, Türk adaletinin kararlılığını ortaya koyarken, aynı zamanda soruşturmada görev yapan emniyet kadrolarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
