TÜRK için devlet, atadır, babadır. Kandır, Candır, kutsaldır. Türk, devletine saygı duyar. Sevgi ve saygı karşılıklıdır. Devlet, kendisine duyulan saygıya, sevgiyle karşılık verir. Doğru olan budur. Yanlış ise devletin, saygı duyan fertlerini mağdur etmesidir.

Aynen, Bakırköy Nüfus Müdürü Özgür İşgüder’e yaptığı gibi. İşgüder, Bakırköy ile özdeşmiş bir kişi. Tam 38 yıldır aynı makamda görev yapıyor. İşgüder’i ilçede tanımayan, sevmeyen bir kişi yok. Kapısı her daim açık. 38 yıllık müdürlük hayatında hakkında şikâyet olmamış. Soruşturma geçirmemiş. Yani, örnek müdür. Nüfus Müdürlüğünün bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı’ndan... Beklenen nedir? Ki, Sayın Bakan Süleyman Soylu terörle mücadelede gösterdiği, başarılardan dolayı, biz milliyetçilerin kalbini kazanmıştır. Örnek hizmetlerinden dolayı, İşgüder’e takdirname vermek. Ama maalesef öyle olmadı.

 
 
80’li yıllarda tanıştık
 

İşgüder ile 80’li yıllarda tanıştık. O sıralar terör örgütleri bakkaldan ekmek alır gibi, sahte nüfus cüzdanı ve pasaport alabiliyorlardı.Bunun yolu muhtarlıktı. Gazeteci arkadaşım Osman Arkanğil ile, iki isim adına muhtarlıktan belge aldık. O belgeler ile Bakırköy Nüfus Müdürlüğü’ne gittik. Kendi resimlerimizin yapıştırıldığı sahte nüfus cüzdanlarını aldık. Bu cüzdanlarla pasaportlarımızı da çıkarttık.

Ve yurt dışında terör örgütleri ile insan kaçakçılarının dolaştığı ülkelerde gezdik. Bulgaristan, Yoguslavya, Almanya, Macaristan, Belçika, Romanya... Haberler yayınlandığında yer yerinden oynadı. Muhtarlara ve nüfus müdürlüklerine ciddi bir disiplin getirildi. Haberlerin odağında Bakırköy Nüfus Müdürlüğü vardı. Müdür Özgür İşgüder davet etti. Makamına tedirgin gittik. İşgüder bizi büyük bir saygı ve güler yüzle karşıladı. İlk sözü de ‘Teşekkür ederim’ oldu. - Nüfus müdürü olarak bu açığı tespit etmiştim. Bakanlığımızı tedbir için uyardım. Oralı olmadılar. Haberiniz üzerine önlemler alındı. Teşekkürüm gazeteciliğiniz içindi.

 
Bu güne gelirsek
 

İşgüder’in emekliliğine 1.5 yıl kalmıştı. Müdür olarak veda etmek istiyordu. Ama birileri İşgüder’e sürpriz yaptı! Aldığı sayısız ödül ve takdirnamelere rağmen, İşgüder’in tayinini Dinar’a çıkardı. Sormak lazım: ‘Ata, baba’ dediğimiz devletin memuruna liyakatı bu mu? Ne kusurunu gördünüz de 38 yıldır sizi başarıyla temsil eden, ilçe halkının kalbini kazanmış bir müdürü gönderiyorsunuz. Sakın ola, ‘devlet memuru her yerde görev yapar’ diye klişe cevaplar vermeyin. Elbette ülkenin her karış toprağı aynıdır. Tayini 10 yıl önce yapsaydınız, İşgüder gocunmaz, göreve başlardı. İşgüder’in bir suçu varsa söyleyin. Ancak aynı makamda devleti, sizi 38 yıl başarıyla temsil eden bir müdüre hak etmediği bir ceza veriyorsunuz. Kış ayında, ‘Evini kapat, 1.5 yıl sonra Dinar’da emekli ol’ diyorsunuz. Bu tayinin sebebi vardır mutlaka! Bunu İstanbul İl Nüfus Müdürü Orhan Ardıç’ sormak gerekir. Bilgisinin olduğu iddiası var. Son söz yarım asırlık devlet memuru Özgür İşgüder’in: ‘Tayinimin çıkışını takmıyorum. En büyük korkum son yılımda çıkan bu tayin yüzünden vatandaşın, yanlış bir izlenime kapılması.’