Gündemden düşmeyen ücretsiz toplu taşıma krizine ilişkin 65 yaş üstü vatandaşları heyecanlandıran yeni bir gelişme yaşandı.

Gündemden düşmeyen ücretsiz toplu taşıma krizine ilişkin 65 yaş üstü vatandaşları heyecanlandıran yeni bir gelişme yaşandı. Son günlerde özellikle şoför esnafının "Özel Halk Otobüslerini ücretsiz kullanan 65 yaş üstü yolcuların yalnızca ayın 1'i ile 4'ü arasında ücretsiz yolcu taşıyacak, diğer günler ücretsiz taşıma yapmayacak" şeklinde aldığı karar, Türkiye genelinde şoförler ve vatandaşlar arasında ciddi bir soruna yol açmıştı.

Muğla'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tarafından bu soruna bir çözüm getirildi. Buna göre, ücretsiz taşımadan kaynaklanan fark, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenecek.

Bu uygulama ile hem şoför esnafının ekonomik kaybı önlenmiş olacak hem de vatandaşlar sorunsuzca ücretsiz taşıma hizmetinden yararlanabilecekler.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Başkan Dr. Osman Gürün'ün bu soruna örnek bir çözüm getirmesi nedeniyle tüm toplum kesimlerini memnun eden bir çalışmaya imza attığı vurgulandı.

Açıklamada, “Ülkemizin birçok yerinde ücretsiz taşıma konusunda şoför esnafı ve vatandaşlarımız mağdur olmaktadır. Şoför esnafımız Bakanlık tarafından yapılan ödemenin ücretsiz taşıma maliyetini karşılamadığını, vatandaşlarımız ise ücretsiz biniş konusunda çeşitli zorluklar çektiklerini bizlere ilettiler.

Konu üzerinde hassasiyetle duran Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün bu konuda hem şoför esnafını hem de vatandaşları mağdur etmeden bir çözüm yolu buldu.

Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı

Hayata geçirilecek karar ile birlikte elektronik ücret toplama sistemi üzerinden aldığımız biniş raporu doğrultusunda, otobüslerin ay içinde taşımış oldukları ücretsiz yolcu sayılarını tespit edeceğiz.

Yaptığımız bu tespitin ardından Bakanlık tarafından yapılan ödeme düşülerek kalan miktar araç sahiplerine belediyemiz tarafından ödenecek. 1359 otobüsü kapsayan bu çalışma doğrultusunda hesaplanan hasılat üzerinden birim fiyatı doğrultusunda yapacak olduğumuz ödeme ile hem vatandaşlarımızın ücretsiz seyahat hakkını daha rahat kullanmalarını sağlayacağız hem de şoför esnafımızın maddi kayıplarını telafi ederek ülkemiz için örnek bir projeyi hayata geçireceğiz" denildi.

Editör: İrem Nur Kaya