Parasite Oscar’da beklenmedik bir çıkışla en iyi film ödülünü yabancı bir film olarak almayı başarmıştı. Bulunduğu statü dolayısıyla ödülün bir Amerikan yapımı değil de Güney Kore yapımı filme gitmesi, Oscar’da bir ilk olmuştu. Görünen o ki ABD başkanı Donald Trump bu duruma bir hayli sinirlenmiş.

Akademi Ödüllerini eleştirdi

Son dönemin sinema sektöründe en çok konuşulan filmi ve konusu Parasite. ABD Başkanı Donald Trump ise bu durumdan rahatsız olduğunu ifade ederek Colorado eyaletinde katıldığı bir seçim mitinginde  Akademi Ödülleri bu yıl ne kadar kötüydü, izlediniz mi?” diye sorduktan sonra ödül anonsunu taklit ederek “Ve ödülü kazanan… Güney Kore'den bir film" şeklinde konuştu. 

Oscar'a bakış açısı belli oldu

Konuya sinemanın dışından bakıp politik ilişkiler üzerinden yaklaşan Trump, böylelikle Oscar ödüllerinin aslında ne kadar politik, lobi zihniyetiyle verilen, kim ne kadar tanıtım yaparsa onun aldığı ama sonunda milliyetçi propagandaların üstün geldiği bir ödül olduğunu gösterdi. Trump konuşmasına devam ederek.

İkili ilişkilerle bağdaştırdı

“Bu da ne demek oluyor? Güney Kore ile ticaret konusunda yeterince sorunumuz var, bir de üstüne yılın en iyi filmi ödülünü veriyorlar. İyi miydi? Bilmiyorum” diye şikâyet etti.

Sanattan ziyade milliyet unsurunu ön plana çıkaran Trump; ‘Rüzgâr Gibi Geçti’ ve ‘Sunset Bulvarı’ gibi ABD klasiklerinin çok daha iyi olduğunu ve bu tarz filmlerin çekilmesi gerektiğini savundu.