İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin henüz kesinleşmemiş kararı sonrası muhalefetin ortalığı ayağa kaldırması ABD'de de büyük bir mutlukla karşılandı. ABD'deki mutluluk gazetelerde atılan başlıklara bile yansıdı. 

MUHALEFETTE 'HAPİS CEZASI' COŞKUSU

Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesinin ardından başta İmamoğlu ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener olmak üzere muhalefette büyük bir coşku yaşandı. Akşener'le İmamoğlu aynı anda aldığı hapis cezası kararını 'Çak' yaparak ve gülüp birbirlerine sarılarak karşılarken, diğer muhalefet partileri de bu durumdan nemalanmaya çalıştı.

ALTILI MASA BİR ARAYA GELDİ

İmamoğlu ve altılı masanın liderleri İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Saraçhane'de bir 'Siyasi mağduriyet' şovuna kalkıştı. Bir kutlama havasında geçen bu buluşmada liderler tek tek konuşma yaptı. 

ABD BASININDA BÜYÜK MUTLULUK: MUHALEFET BİRLEŞTİ

Daha İstinaf ve Yargıtay süreçlerinin olduğunu bile bile yapılan bu 'Şov' dünya basınında ilgiyle takip edildi. Özellikle ABD basını bu etkinliği çok yakından takip etti. ABD'de yayın yapan Bloomberg'in İmamoğlu hakkında verilen karar ve sonrasında yapılan bu muhalefet toplantısına attığı başlık ise epey dikkat çekti. 


Bloomberg, bu haneri okuyucularına 'Erdoğan'ın en büyük rakibi hapis cezası aldı, Nihayet muhalefeti birleştirdi' başlığıyla sundu.

Bloomberg'in attığı bu başlık, ABD'nin İmamoğlu kararı sonrası muhalefetin birleşmesinden duyduğu büyük mutluluğu gözler önüne serdi. 

Editör: Haber Merkezi