Mersin'in Anamur ilçesi Sugözü Mahallesi'ndeki 1276 metre derinlikteki Morca Mağarası'na 3 Eylül günü aralarında yabancı mağara bilimcilerinin de olduğu 15 kişilik bilim adamından oluşan grup  keşif için inmişti. Ekip üyelerinden Mark Dicky'in mide kanaması geçirdiği ihbarı üzerine bölgeye ekip sevk edilmişti.

Tahliyesine başlandı

Sakarya'da feci kaza: Meryem Eroğlu, İrem Eroğlu ve Mustafa Çatak öldü Sakarya'da feci kaza: Meryem Eroğlu, İrem Eroğlu ve Mustafa Çatak öldü

ABD'li bilim insanı Mark Dicky 'in durumu yaklaşık 1040 metre derinlikte yapılan ilaç tedavisi ve kan nakliyle iyiye gitti. Doktorların, hastanın sedyeyle taşınabilir olduğuna karar vermesi üzerine dün akşam saatlerinde tahliye çalışmasına başlandı. Dickey, ekiplerin yardımıyla ilk olarak 700 metre derinlikte oluşturulan kampa götürüldü ve dinlenmesi sağlandı.

Bazı dar geçitlerin genişletilmesinin ardından kurtarma ekipleri, Dickey’in bulunduğu sedyeyi 500 metre derinlikteki diğer kampa ulaştırmak üzere harekete geçti. Mağaranın farklı katmanlarında oluşturulan kamplar üzerinden 7 aşamada gerçekleştirilecek tahliye işlemi devam ediyor.

Ekipler 2 bin 200 rakımlı bölgede hazır bekliyor

Tahliyenin sorunsuz tamamlanması için Toros Dağları’nın 2 bin 200 rakımındaki bölgede kurulan koordinasyon çadırında, AFAD, UMKE, jandarma, Avrupa Mağara Kurtarma Derneği (ECRA) ve Türkiye Mağaracılık Federasyonu  Dicky için tahliye çalışmaları devam ederken ekipleri hazır bekliyor.

Editör: Nehir Durdağı