ANKARA (AA) - Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fidan, mevkidaşı Blinken ile telefon görüşmesi yaptı.

Bilgilendirme metninde, "(Bakan Fidan) Bir müttefik olarak ABD’nin Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü YPG’yle beraber çalışmaktan vazgeçmesi gerektiğini kuvvetli ifadelerle muhatabı Blinken’ın dikkatine getirmiş, Türkiye’nin Irak ve Suriye’deki terörle mücadele operasyonlarının kararlı bir şekilde devam edeceğini kaydetmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Görüşmeye ilişkin şunlar kaydedildi:

"Türkiye’nin bölgede devam etmekte olan operasyonları çerçevesinde, Irak ve Suriye’de bulunan Amerikan güçleriyle aramızdaki çatışmasızlık mekanizması da gündeme gelmiş, bir SİHA'mızın düşürülmesi bağlamında söz konusu mekanizmanın terörle mücadelemize engel teşkil etmeyecek şekilde etkin çalıştırılması konusunda mutabakata varılmıştır."

Görüşmede ayrıca iki bakanın, NATO genişlemesi konusunu da ele aldığı belirtildi.

Balıkesir'de feci kaza. Uzman Çavuş Ali Rıza kamalak ağır yaralandı. eşi Kevser Kamalak ve oğlu öldü Balıkesir'de feci kaza. Uzman Çavuş Ali Rıza kamalak ağır yaralandı. eşi Kevser Kamalak ve oğlu öldü

ABD Dışişleri Bakanlığı da Fidan ile Blinken arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Blinken'ın, "ABD ve Türkiye'nin terörle mücadele hedefinin ortak" olduğunu belirttiği kaydedildi.

Blinken'ın "Terör tehdidi, Suriye, Irak ya da başka nerede olursa olsun ABD, Türkiye ve müttefiklerimizin güvenliğini tehdit ediyor." ifadelerine yer verilen açıklamada, Blinken'ın, Türkiye ve ABD'nin koordinasyon içinde ve çatışma ihtimalini azaltarak hareket etmesinin önemine işaret ettiği bildirildi.

Blinken ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dışişleri Bakanı Fidan'la konuştuk. Ortak hedefimiz olan terör tehdidini bertaraf etmek için faaliyetlerimizi koordine etmeyi ve çatışma ihtimalini azaltmayı görüştük." ifadelerini kullandı.

Editör: Grlyrtts