Afrika örgüsü, Afrika kökenli bir saç örme/ sanatıdır ve çeşitli desenler, renkler ve dokular kullanarak yapılır. Bu sanat formu, günümüzde birçok moda tasarımcısı tarafından ilham alınmaktadır. Pek çok çeşidi bulunan afrika örgüsünün 2023 yılında kullanılan en popüler modellerini standart afrika örgüsü, afro dalgası, cornrows, rasta ve twist olarak sıralayabiliriz.

Afrika Örgüsü

Afrika örgüsü, Afrika kökenli saç örme tekniklerinden biridir. Bu teknik, saç ipliklerini elle örerek, saçın doğal dokusunu ve rengini koruyan, aynı zamanda saçın güzelleştirilmesini ve korunmasını amaçlar. Afrika saç örgüsü, genellikle Afrika kökenli kadınlar tarafından uygulanır, ancak son zamanlarda diğer etnik kökenlere sahip kadınlar tarafından da kullanılmaya başlandı. Bu örgüler, genellikle kıvrak ve doğal olarak yumuşak görünen saçları elde etmek için uygulanır.

Afrika saç örgüsü, çeşitli örgü tekniklerini kullanır. Bunlar arasında "kalın örgü" ve "ince örgü" gibi teknikler bulunur. Kalın örgü, saç ipliklerini daha geniş ve kaba bir şekilde örerek elde edilir. İnce örgü ise, saç ipliklerini daha ince ve düzgün bir şekilde örerek elde edilir. Afrika saç örgüsü, saçın doğal rengini ve dokusunu koruyan bir yöntemdir. Ayrıca, saçın güzelleştirilmesini ve korunmasını sağlar. Örgüler, saçın kırılmasını ve yıpranmasını önler, saçın daha uzun süre temiz kalmasını sağlar ve saça hacim kazandırır.

Son olarak, Afrika örgüsü, Afrika kültürünün bir parçası olarak, tören ve ritüellerde de kullanılır. Günümüzde herkes tarafından bir saç stili oalrak kullanılan örgüler, saçın güzelliği ve sağlığı için önemli olup saçın korunmasını sağlar.

Afro Dalgası

Afro dalgası ya da sadece afro, 2023 yılında kullanımı popülerleşen afrika saç örgüsü modellerinden biridir. Afro modelini saçınız ne uzunlukta olursa olsun uygulayabilirsiniz. Saça hacim kazandırabilmek için işlem sırasında sentetik saç eklenerek farklı boyutlarda dalgalar oluşturulur. Afro dalgası yaptırırken saçınıza farklı renkler katabilirsiniz ancak en doğal görünümü elde etmek istiyorsanız kendi saçınızla aynı tonda renk kullanmanızı tavsiye ederiz.

Eğer siz de saçınıza afro dalgası modelini yaptırmak istiyorsanız gelin size işlemin nasıl yapıldığından bahsedelim. Afro dalgası uygulama işlemine balık sırtı örgüye benzer bir teknik kullanılarak saçınızı ince tutamlar halinde örülerek başlanır ve üzerine sentetik saçlar eklenerek hacimli ve etkileyici son görünümüne kavuşturulur.

Medusa Afrika Örgüsü salonumuzda Afro dalgası işlemi sırasında asla yapışıtırı gibi kimyasal içerikli ürünler kullanılmaz. Randevu ve bilgi için 0 (532) 500 57 29 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz.

Cornrows

2023 yılında kullanım popüleritesi bir diğer afrika örgüsü modeli de cornrows olarak da bilinen balık sırtı örgü modelidir. Cornrows (balık sırtı) yaptırabilmeniz için saçınızın minimum 8 cm olması gerekmektedir. Bu afrika örgüsü modeli basit ve düz çizgilerden oluşur ve saçınızın derisine yakın bir şekilde örülür. Cornrows, diğer modellere göre daha ince örülür ve saçınızın çok uzun olmasına gerek yoktur. İşlem sırasında dilerseniz farklı renkte saçlar da ekletebilirsiniz.

Uygulaması en hızlı örgü modellerinden biri olan cornrows (balık sırtı) işlemi sırasında daha iyi bir sonuç için jöle ya da şekillendirici krem kullanabilir. Cornrows yaptırdıktan sonra saçınızı toplama derdinden kurtulacak ve özel bir saç stili elde etmiş olacaksınız.

Rasta

Belki de en bilindik örgü modeli olan rasta, 1980’li yıllardan beri popülerliğini korumuş ve bir saç stili olmaktan çıkıp bir anlam da ifade etmeye başlamıştır. 2023 yılında da popüleritesi korumaktadır. Peki rasta nasıl yapılır?

Medusa Afrika Örgüsü salonlarımızda rasta işlemi uzman çalışanlarımız tarafından tığ yardımı ile saçlar birbirine geçirilerek yapılır. Başka salonlarda 15-20 saat sürecek işlem, Medusa salonlarında 2-3 gün önceden hazırlık yapılarak sadece birkaç saattte uygulanabilmektedir.

Twist

İlk bakışta Afrika örgüsünü andırsa da yakından baktığınızda Twist (burgu) modelinin farklı olduğunu göreceksiniz. Bakımının da gayet kolay olması sebebi ile twist örgü 2023 yılında diğer popüler örgü modelleri arasında yerini almıştır.

Twist modelini yaptırabilmeniz için saçlarınızın minimum 8 ila 12 cm arasında olması gerekmektedir. Twist ya da burgu örgü yapımına saçlar iyice taranarak başlanır ve saçlanır ikiye ayrılarak burgu görünümünü verecek şekilde örülür. Medusa Afrika Örgüsü salonlarımızda uzman ekibimiz tarafından yapılan işlemler hakkında bilgi ya da randevu almak için 0 (532) 500 57 29 numaralı telefon ya da https://www.afrikasacorgusu.com adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Defne sabunu faydaları nelerdir başlıklı içerik ilginizi çekebilir.

Editör: Haber Merkezi