Kızılay Başkanı Kerem Kınık, katıldığı bir canlı yayında açıklamalarda bulundu. Kızılay'ın ünlü şarkıcı Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap'a çadır satmasıyla ilgili tartışmalara değinen Kınık, "2050 çadırın AHBAP'a satıldığından haberim yoktu, öğrenince arkadaşları eleştirdim" dedi.

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından yıkılan kentlerde hala barınma sorunu yaşanırken Kızılay'ın, deprem bölgesine yardım götüren Ahbap Derneği'ne çadır sattığının öğrenilmesi büyük tepkiye neden oldu. Tartışmalar üzerine açıklama yapan Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Ahbap Derneği'ne çadır satışı yapıldığını doğrularken, "Ahbap Derneği ve Türk Kızılay işbirliği ahlaki, akılcı ve yasaldır. Aksini iddia eden ise ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir" ifadelerini kullandı.

"HABERİM YOKTU, ÖĞRENİNCE ELEŞTİRDİM"

CNN Türk'te canlı yayına katılan Kınık, yeni açıklamalarda bulundu. Kınık, Kızılay'ın Ahbap'a çadır satmasıyla ilgili, "2050 çadırın AHBAP'a satıldığından haberim yoktu, öğrenince arkadaşları eleştirdim" ifadelerini kullandı.

"ARKADAŞLAR BİZE SORMADAN İNİSİYATİFTE BULUNMUŞLAR"

Kınık, şunları söyledi: "AHBAP derneğinin satın almış olduğu 2050 hikayesi şöyle, 300 kişilik personelini sürekli açık tutabilmek adına dünyaya pazarlama yapıyor. Çok farklı lokasyonlara gönderiyoruz. Arkadaşlarımızın bir pazarlama ve satış faaliyeti var. AHBAP derneği bizim satış ekibine ulaşmış. Yurt dışına ihraç için tuttuğu çadırlar arkadaşlar demişler ki bunu içeriye sevk edelim. AHBAP bunu almak istiyor diye inisiyatifte bulunmuşlar bize sormadan. AHBAP böyle bir yardımda bulunmak istiyor bizim bunun nakliyesine destek versin AFAD'ın göstermiş olduğu lokasyonlara sevk etsinler sonra bakarız derdim ben.

Çadırların AFAD'a ücretsiz verileceğini söyleyen Kınık'a Ahmet Hakan, "Diyorsunuz ki AFAD'a parayla vermeyecektik, AHBAP'a parayla verdiniz. O zaman AHBAP'ın parasını iade edin iş bitsin sorun çözülsün" dedi. Kınık yanıt olarak, "Bakarız, ona da bakarız" ifadesini kullandı.

Editör: İrem Nur Kaya