AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, düzenlediği basın toplantısında CHP'nin, Mersin'de Polis Evi'ne yönelik saldırısı noktasında aldığı tutumu eleştirdi.

"Gerçekleşen bu hain terör eyleminin ardından teröristlerin kimliği üzerinden birçok spekülasyon yapıldı." diyen Kılıç, "CHP’nin mağdur gazeteci sıfatıyla raporunda yer verdiği ismin bu saldırıda öldürüldüğü iddiaları üzerine CHP’nin yetkili isimleri bir açıklama yapmaktan kaçındılar.

Ta ki gizli ortaklarından, öldüğü sanılan teröristin hayatta olduğu haberi gelene kadar." dedi.

Kılıç'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Muhalefet cenahında yine algı oyunları ve dezenformasyon hakim. Israrla gözden kaçırmaya çalıştıkları şeyi vurgulamakta fayda görüyorum. Söz konusu şahıs “Dilşah Ercan” gazeteci kisvesiyle faaliyet yürüten bir teröristti.

Bugün hala terör örgütünün kamplarında kalmakta ve eğitim almakta. Yine bu şahsın, sosyal medyada karşımıza çıkan videolarından açıkça görüleceği gibi, diğer arkadaşlarının giriştiği alçakça terör saldırılarına yelteneceği de açıktır.

CHP bu şahısla ilgili terör örgütünün açıklama yapmasını bekledi ve ondan sonra konuyla ilgili bir açıklama yapabildi. Terör örgütü üyesi olmak suçuyla cezaevinde bulunduğu dönemde CHP bilerek ve isteyerek bu şahsı aklama, devleti ise attığı adım doğru olmasına rağmen, suçlama yoluna gitmiştir.
Milletin gözü önünde cereyan eden hadiseyi farklı mecralara çekip halen daha kendilerini meseleden sıyrılma gayretindeler. Sorumlu siyasetten yıllardır uzak oldukları için kendilerini sorumlu olmaya ve sergiledikleri bu çirkin tutumu terk etmeye çağırmanın beyhude bir çaba olduğunun farkındayım.

Milletin gözlerinin içine baka baka terör örgütü üyesi Dilşah Ercan’ı mağdur gazeteci olarak savunmalarının sonuçlarıyla yüzleşmeleri gerekiyor.

Editör: Haber Merkezi