Fenerbahçe'nin Konyaspor, Beşiktaş'ın da Antalyaspor'la oynadığı maçta taraftarların "Hükümet istifa" tezahüratlarına bir açıklama da AK Parti'den geldi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Spor Komisyonu Üyesi Murat Çebi, bunların bir bedelinin olacağını iddia etti.

Çebi şunları söyledi:

" İşte stadyumda biz yönetim işte istifa diyebiliriz, devlet istifa diyebiliriz, hakem istifa diyebiliriz. Farklı farklı çok özür dileyerek işte bel altı hakaret edebiliriz. Evet bunların hepsini yapılabilir, özgürüz. 

Ama bunların bir cezai işlemi vardır. Bu cezai işlemleri müsabaka temsilcileri ve hakem gözlemciler, hakemler belirler, raporunu alırlar. Bu raporlar size geri dönüş olarak seyircisiz oynanma olarak geri gelir veya maç kapatma, tribün kapatma veya futbolcuya başkana ceza, maç cezası gibi cezalar verir. 

Spor ahlakına aykırı tahrik edici, aşağılayıcı dil, din, mezhep, ırk, cinsiyet, etnik ve siyasi ayrımcılığı altını çizerek söylüyorum. Siyasi ayrımcılığa yönelik sözlerin sarf edilmesi veya bu mahiyette afiş veya pankartların müsabaka alanına veya çevresine asılması tezahürat edilmesi durumlara aleyhine tezahürat edilmesi kesinlikle yasaktır. 
Şimdi bunlar yapıldığı zaman gerekli kolluk kuvvetleri burada şiddet kanunu göze alarak gerekli kamera görüntüleriyle kolluk kuvvetlerine ulaşılır. Kolluk kuvvetleri bu kişiyle alakalı yasal işlem başlatır. Kulüpler hakkında yasal işlem başlatılır. Seyircisiz oynanmaya cezalara kadar gider. Yani bunların bir bedeli olacaktır.

Her zaman şunu istiyoruz evet tribünlerde oyuncak atıldı ve inanılmaz hoşuma gitti ve sayfamda paylaştım. Bu birlik ve beraberliğin olmasını canı gönülden istiyorum. Siyasi kimliğimi bir kenara bırakarak konuşuyorum. Biz spor adamları olarak bize dokunulmasını veya sporun içerisinde siyaset olmasından biz hoşnut değiliz. Ülkemizde ne yazık ki her kanaldan bir siyaset bir yerden dokunuyor ne yazık ki. Bence bunların olması etik değil, hoş değil. Muhakkak bu kulüplere bunların cezası olacaktır."

 
 

Editör: Grlyrtts