Ankara kulislerinde özellikle iktidar partisi AK Parti'nin, bu seçimlerde işini şansa bırakmamak için milletvekilliği listelerinde sürpriz isimlere yer vereceği konuşuluyor. Bu isimlerden birinin de eski HDP milletvekili ve Ses Parti'nin kurucusu Ayhan Bilgen olduğu iddia edildi.

BİLGEN: HENÜZ TEKLİF GELMEDİ

Cumhuriyet'e konuşan Ayhan Bilgen, söz konusu iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. "AK Parti'den adaylık" iddialarına kapıları kapatmayan Bilgen, "AK Parti'den kendisine henüz bir teklifin gelmediğini" ancak bu durumun kamuoyunda tartışıldığını dile getirdi. Bilgen, "Biz hiçbir ittifaka karşı kapıları kapatmadık. Taraf da değiliz. Her türlü kararı yetkili kurullarımızda değerlendiririz" dedi.

HDP'DEN İSTİFA ETMİŞTİ

Bilgen, 2020 ekiminde Kars belediye başkanlığını sürdürürken Kobani eylemleri soruşturmasında tutuklanmış, ardından görevden uzaklaştırılmıştı. Yerine kayyım atanan Bilgen 2021 Haziran'da 'Kobani davası'nda tahliye edilmiş, aralıkta da HDP'den istifa ettiğini açıklamıştı. Bilgen, 3 Mart 2022'de de Ses Partisi'ni kurmuştu.

Editör: İrem Nur Kaya