Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün Yüksek Divan Kurulu toplantısında konuştu.

Koç, şunları söyledi:

"4 Nisan’da yaşananların halen aydınlanmaması Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ayıbıdır. Dosyaya bakan polis, bekçi, savcı, hakim hepsi FETÖ’den ihraç olmuş. Bu konu hepimizin namusudur. Sadece Fenerbahçe’nin değil tüm Türkiye’nin namusudur. Eğer istenilen gerçekleşseydi, Türkiye için çok vahim şeyler gerçekleşebilirdi. Bu kulübü hiç kimse bitiremez. Terör örgütleri de bitiremez, başka hiç kimse de bitiremez.

Sivas’ı yenip derbi öncesi farkı 3’e indirebiliriz. Tam tersi de olabilir, Allah korusun Sivas’ta beklenmedik bir sonuç alıp şampiyonluk konusunda büyük bir darbe yiyebiliriz. Ama sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Fenerbahçeli olmak bir gün cennet, ertesi gün cehennem demek istemiyorum ama olumsuz noktaya da gidebiliyor.

TFF ziyareti… Bunların seviyesine inmek istemiyorum ancak başka türlü de bunlarla mücadele edemeyiz. Çalınan puanlarımızın yanından çalınmaya çalışılan puanlarımız bizi çok rahatsız etti. Gittiğimiz her yerde dayak yemeye başladık ve rakip kart yememeye başladı. Malum kulübün başkanına sesleniyorum; biz randevu alarak gittik TFF’ye, siz randevu almadan, içerideki köstebeğinizle konuşarak gittiniz.

Çalınan puanların yanında, çalınmaya çalışan puanlar bizi endişelendirdi. Lale Orta’nın yaptığı programda Adana Demirspor-Fenerbahçe maçı konuşulmadı. Bu kadar fazla hatalı pozisyonun olduğu maç enderdir demiştim. Kartlar gösterilmiyor, Başakşehir maçında da devam etti. O maçta hakem kart gösterdi, bu sefer hakeme tepki geldi. 

MHK ve hakemler üzerine yapılan algıları biliyorsunuz. Tahkim Kurulu’nda görev alan iki kişi var. Birinin beğendiği tweetler var, çocuğu beğendi dediler. Biz de yedik! Biz çaycı alırken bile derin bir sosyal medya araştırması yapıyoruz, bu kadar büyük kurumlar bunu yapmıyor mu?

Tüm bunların üzerine TFF’ye gidip ‘Sayın başkan, biz iyi iyi niyetten şüphelenmeye başladık. Fenerbahçe’yi şampiyon yapmayın diye bir talimat mı aldınız?’ dedik. Zaman gösterecek ancak biz en ağırını bu kulübün 18 yıl başkanvekilliğini yapmış kişide yaşadık.

Ligi bitirmemek, gayrimenkul projelerini bitirmemeye benzemez demeliydik. Şampiyonluk posterlerini revize etmeyi Allah hiçbir kulübe nasip etmesin! Siz her dönemin güçleriyle kol kola olmayı bilen bir yapısınız. Şu seçimler bir bitsin, Florya projesinde neler döndüğünü bir anlatalım sizlere...

Bu tarif ettiğim şeyler hangi yapıyı, hangi örgütü hatırlatıyor size? Bu ülkeyi ele geçirmeye çalışan terör örgütünün en güçlü olduğu dönemde futbolda en çok faydayı kim sağladı? Siz faydalanırken biz mücadele ediyorduk. Bizim örgütle verdiğimiz savaş, gurur kaynağımızdır. Sizinki ise şampiyonluk vesilesidir.

Kapı kapı dolaşıp, başkan arıyorsunuz! Bulun, genel kurula gidelim! Başkan adayı bulursanız, er meydanına ben geliyorum. Sabrım taşmaya başladı, bulana kadar da altımızı oymayın.”

Editör: Grlyrtts