YAŞAM

Alüminyum Folyo: Mutfakta Pratik ve Çok Yönlü Bir Yardımcı!

Alüminyum folyo, yemek pişirenlerin eli ayağı haline gelen, bir tarafı parlak bir tarafı mat olup rulolar halinde satılan üründür. Genellikle et pişirirken kullanılsa da mutfağın daha pek çok alanında kolaylık sağlıyor. Peki, alüminyum folyonun mutfak içindeki diğer kullanım alanları nelerdir? Dilerseniz, et pişirme tekniklerini ve gıda saklama yöntemlerini birlikte inceleyelim.

Alüminyum Folyo ile Hızlı ve Etkili Pişirme Yöntemleri

Birçoğunuz daha önce, eti folyoya sarıp fırınlamayı denemiştir. Bu yöntem sıklıkla kullanılıyor fakat yanlış uygulanması sebepli istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabileceğini unutmamak gerek. Öncelikle bu yöntemi detaylandırarak başlayıp ardından diğerlerine göz atalım.

1. Eti, bir hediye paketi edasıyla sarana kadar her şey doğrudur. Katladıktan sonra, katlar yukarıya bakacak şekilde fırın tepsisine koymalısınız. Aksi takdirde folyo içerisindeki et suyunun, katlı kısımlardan tepsiye sızması söz konusu olur ve bu istenen bir durum değildir.

2. Yöntemlerin sadece fırınlanacak yiyeceklerde olduğunu sanıyorsanız, yanılıyorsunuz! Aldığınız bir balığı sıkıca sardıktan sonra mangala koyarsanız hem kısa sürede hem de kokusuz bir şekilde balıklarınız yenmeye hazır olur.

3. Elbette sadece et değil, bu yöntemle sebzeleri de pişirebilirsiniz. Sıkıca sardığınız patlıcanları ocağa koyup kısık ateşte yumuşayana kadar pişirdiğiniz takdirde de kısa sürede ocağınızın batmadığı patlıcan közleme deneyimi edinmiş olursunuz.

Maddelerde de okuduğunuz gibi yöntemler sadece hızlı değil, aynı zamanda yemeği pişirenin işine de yarayacak türden.

Alüminyum Folyo ile Saklama ve Paketleme Çözümleri

Folyo kullanımında gıdaları saklamak, pişirmek kadar çok tercih edilmiyor. Fakat aşağıdaki iki maddeyi okuduktan sonra tercihleriniz değişebilir:

● Muzlar erginleşene kadar geçen sürede, etilen gazı açığa çıkarırlar. Bu durum da onların kararmasına sebep olur. Küçük parça alüminyum folyo ile sardığınız muzun kararmadığını göreceksiniz.

● Genelde kullanılmak üzere yarıya bölünen limonun bir kısmı buzdolabında bekler. Bekleyen limon ise günden güne sertleşmeye ve suyunu çekmeye başlar. Çözümü ise çok pratik; folyolayıp buzdolabına öyle koymak!

Limon ve muzlarınız daha uzun süre, taze bir şekilde buzdolabınızda bekleyeceğine göre şimdi yazının son kısmına geçebiliriz.

Yiyeceklerin Tazelik ve Lezzetini Koruma: Alüminyum Folyo’nun Avantajları

Kimileri, yumuşak ve kırılgan bir yapıya sahip olması sebebiyle kullanım noktasında ikilemde kalır. Oysa alüminyum folyonun her eve lazım bir ürün olduğu kesin. Hem muz, limon gibi çiğ sebzeleri daha uzun ömürlü olacak şekilde saklamak adına kullanıp hem de kırmızı et, balık gibi pişen yiyeceklerin lezzetini korumak amacıyla kullanmak, ürünün çok yönlülüğünü gözler önüne seriyor.

Dolayısıyla, bir defa alıp her daim evinizde bulundurmak gibi mantıklı bir adım atacaksanız aradığınız ürün burada! “Toptan kutusuz alüminyum folyo” ile hem işinizi görürken hem de doğaya karşı duyarlı davranmış olacaksınız. Dilerseniz “Ambalaj Sepete” adresinden aradığınız tüm ürünleri satın alabilirsiniz.