144 gündür Döşemealtı L Tipi Cezaevi'nde olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sabah saatlerinde hastaneye kaldırıldı. Böcek, ağır sağlık sorunları nedeniyle daha önce de hastaneye kaldırılmıştı. Böcek'in böbrek, mide ve boyun tutulması sorunlarını yaşadığı öğrenildi.
İLK MÜDAHALE REVİRDE YAPILDI
Böcek’e cezaevi revirinde ilk müdahale yapıldı. Durumunun ciddileşmesi üzerine hastaneye sevkine karar verildi. Yapılan açıklamaya göre, Böcek günde 21 ilaç kullanıyor ve uzun süredir mide rahatsızlığı çekiyor. Bu rahatsızlığın böbrekleri etkilediği ve hastanede endoskopi yapılacağı belirtildi. Ayrıca Böcek’in bir haftadır boynunun tutuk olduğu da öğrenildi.
MUHİTTİN BÖCEK KİMDİR?
Muhittin Böcek, Türk siyasetçi ve iş insanıdır. 1962 yılında Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamlamıştır. Üniversite eğitimini ise Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde bitirmiştir. Siyasi yaşamına Anavatan Partisi’nde başlamış, daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katılmıştır. 1999 yılında Konyaaltı Belediye Başkanı olarak seçilmiş ve aralıksız dört dönem boyunca (1999–2019) bu görevi sürdürmüştür.
2019 yerel seçimlerinde CHP’nin adayı olarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiş ve görevine başlamıştır. Görev süresi boyunca altyapı, ulaşım ve kentsel projeler üzerine çalışmalar yürütmüştür. 2020 yılında uzun süreli ağır bir COVID-19 tedavisi görmüş, daha sonra görevine geri dönmüştür. Muhittin Böcek, evlidir ve bir çocuk babasıdır.