İstanbul Şişli’de, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü sapağında korkunç bir saldırı yaşandı. Zincirlikuyu’dan Beşiktaş yönüne seyir halindeki otomobile uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırının hedefi, avukat Serdar Öktem oldu. Aracına isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Öktem, olay yerinde hayatını kaybetti.
Saldırı sonrası polis ekipleri geniş çaplı bir operasyon başlattı. İlk belirlemelere göre suikastla bağlantılı oldukları değerlendirilen 13 kişi gözaltına alındı. Soruşturma, İstanbul Emniyeti ve savcılık birimleri tarafından titizlikle yürütülüyor.
Bahçeli’ye Soruldu, Sessiz Kaldı
Kamuoyunda büyük yankı uyandıran suikast, bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısına katılımı sırasında da gündeme geldi.
Toplantı çıkışında bir muhabir, Bahçeli’ye şu soruyu yöneltti:
“Efendim, İstanbul’da dün avukat Serdar Öktem saldırıda öldürüldü. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir?”
Bahçeli, soruya herhangi bir yanıt vermedi. Ancak muhabirin cümlesini bitirdiği anda eliyle yaptığı kısa hareket, kameralar tarafından kaydedildi ve sosyal medyada geniş yankı buldu. Bahçeli’nin bu tavrı, bazı çevreler tarafından “sessiz mesaj” olarak yorumlandı.